For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen | George Enescu Festival

Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen

Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen este una dintre cele mai importante orchestre din lume, captivând audiențele de peste tot cu stilul său unic de a face muzică. Dirijorul estonian Paavo Järvi este Director Artistic al orchestrei din 2004.

Unul dintre numeroasele puncte culminante ale colaborării cu Paavo Järvi a fost proiectul lor Beethoven, pe care dirijorul și orchestra s-au concentrat timp de zece ani. Interpretările lucrărilor de Beethoven au fost apreciate în întreaga lume de către public și critici deopotrivă, fiind considerate spectacole de referință. Ulterior proiectului Beethoven, Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen și Paavo Järvi s-au concentrat asupra lucrărilor simfonice ale lui Robert Schumann cu același succes.

Ultimul proiect al orchestrei și al dirijorului său îl reprezintă compozitorul german Johannes Brahms. Primul CD (Sony / RCA) al proiectului – Simfonia Nr. 2, Uvertura Tragică și Uvertura Festivalului Academic  – a fost lansat în toamna anului 2017 și a primit distincția Opus Klassik în octombrie 2018. Al doilea CD, ce include Simfonia Nr. 1 și Variațiile Haydn, au urmat în toamna anului 2018. Odată cu a treia și a patra simfonie, lansate în martie 2019, ciclul simfonic a ajuns la final.

Punctul culminant al proiectului a fost interpretarea apreciată la nivel internațional a lucrării Un Recviem German pe 10 aprilie 2018 la Catedrala din Bremen, la 150 de ani de la prima reprezentație. Înregistrarea a fost lansată pe DVD și Blu-ray sub egida C-Major. În octombrie 2019, ”Codul Brahms” – un documentar TV/DVD interesant despre Proiectul Brahms, produs de Deutsche Welle/Unitel – a fost lansat și este câștigătorul German Record Critics’ Award în categoria film muzical (listat 1/20).

Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen a fost onorată cu nenumărate premii precum Echo, Opus și Diapason d’Or pentru înregistrările sale și proiectul unic de educație cu Gesamtschule Bre-men-Ost din Osterholz-Tenever, proiect numit Zukunftslabor. De ani de zile, orchestra a cultivat strânse prietenii muzicale cu soliști internaționali precum Christian Tetzlaff, Maria João Pires, Janine Jansen, Igor Levit, Hilary Hahn, Pekka Kuusisto și Martin Grubinger.

Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen este orchestră invitată permanentă în cadrul Orchestrei Elbphilharmonie din Hamburg și al Orchestrei Festivalului Kissinger Sommer.