For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tim Benjamin | George Enescu Festival

Tim Benjamin creează muzică pentru marile ecrane, pentru scenă și pentru sala de concert. Lucrările sale au fost difuzate, înregistrate și interpretate la nivel internațional și lansate de case de discuri importante, precum Sony/EMI. Este cunoscut pentru numeroasele sale opere care au fost puse în scenă și prezentate în turnee în Marea Britanie și Franța. Muzica sa este frecvent folosită în cadrul programelor TV din întreaga lume, ajungând de la teatru la documentare și a semnat coloana sonoră a mai multor filme premiate.

Benjamin este de asemenea scenarist și regizor pentru producții scenice sau ecranizări. În 2019 a regizat adaptarea, într-un lungmetraj, a operei sale The Fire of Olympus, montată inițial de Radius Opera, o companie de operă fondată de Tim Benjamin în 2007, al cărei director artistic a rămas până în prezent.

Tim Benjamin este un bun orator, om de radio și tehnolog, combinând aceste abilități în rolul său de Storyteller la Infinity Works, una dintre cele mai importante companii de consultanță în tehnologie din Marea Britanie. A susținut numeroase discursuri publice și a prezentat emisiuni, între care se numără și o conferință TED pe tema inspirației.

Alături de ipostaza de compozitor, Tim Benjamin este în egală măsură antreprenor. În 1999 a fondat o companie de succes, creând un software de servicii interactive pentru televiziunea digitală, care a fost utilizat în milioane de case din Europa. De atunci a pus bazele, s-a implicat și a consiliat o serie de noi afaceri din domeniul tehnologic.

A fost răsplătit cu mai multe premii pentru muzica sa, între care Premiul BBC Young Musicician of the Year pentru compozitori, în anul 1993, iar activitatea sa a fost susținută de instituții precum Arts Council England sau Trustul RVW. A studiat la Universitatea Oxford și la Royal Northern College of Music și, în memoria unuia dintre foștii săi profesori, a fondat Bursa Steve Martland, oferind sprijin financiar tinerilor compozitori care participă la Școala de Vară Sound & Music din Marea Britanie.

Website: https://timbenjamin.com