For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Timofey Dolya | George Enescu Festival

RUSIA

Născut în 1993, Moscova. În 2012 a absolvit cu onoare Școala Centrală de Muzică la Conservatorul de Stat P. I. Ceaikovski din Moscova (clasa de Artist de onoare al Federației Ruse, profesorul Andrey Pisarev). În 2017 a absolvit cu distincție Conservatorul de Stat P. I. Ceaikovski din Moscova (clasa profesorului Andrey Pisarev); a primit titlul „Cel mai bun absolvent al anului 2017” pentru excelență în educație și realizări creative. În 2019 și-a terminat studiile ca stagiar asistent la Conservatorul de Stat P. I. Ceaikovski din Moscova (clasa profesorului Andrey Pisarev). În 2022 a terminat studiile la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului (clasa profesorului Jan Jiracek von Arnim). În prezent, studiază la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Graz (clasa profesorului Markus Schirmer) și la Academia de muzică din Imola (clasa profesorului Boris Petrușansky).

În timpul studiilor sale, Timofey a fost laureat al numeroaselor concursuri internaționale, printre care se numără: Premiul Euregio pentru pian – premiul III (2022), Concurs internațional de pian Rudolf Kehrer – Marele Premiu (2021) Premiul IV , Concurs Internațional de pian City of Vigo – premiul II (Vigo, Spania, 2020) , Premiul III Concurs de muzică rusească (Moscova, Rusia, 2018), Academia și Concursul Internațional Pianale – premiul I și șase premii speciale (Fulda, Germania, 2016), VI Concurs internațional de pian în memoria Verei Lotar-Shevchenko – premiul II (Ekaterinburg, Rusia, 2016), Concurs-Festival Igumnov – premiul I și două premii speciale (Lipetsk, Rusia, 2016), Coimbra World Piano Competition – premiul II (Coimbra, Portugalia (2016), Markische Musiktage – premiul I (Eggersdorf, Germania, 2014), Concurs de pian Rachmaninov – premiul II și premiul special (Frankfurt pe Main, Germania, 2013) și altele. Titular de bursă pentru studii la Aspen Music Festival and School (SUA, 2014). În 2016, a finalizat studiile la Conservatorul din Pesaro Gioachino Rossini (Italia) în cadrul programului internațional de schimb de studenți. Deține o bursă nominală a rectorului Conservatorului din Moscova (2014-2017) și o bursă a președintelui Federației Ruse pentru tineri talentați. A participat la cursurile de master ale lui Michel Beroff, Akiko Ebi, Noriko Ogawa, Ari Vardi, Johved Kaplinsky, Wojciech Svitala, Pavel Nersesyan, Alexaner Sandler, Stephen Kovacevich, Markus Schirmer și alții. Mentine programul de concerte activ, concerteaza in Rusia, SUA, Austria, Germania, Spania, Italia, Franta, Belgia, Slovacia, Croatia, Muntenegru, Japonia. Timofey este un participant activ la festivaluri de muzică, cum ar fi – „Personajele pianismului”, proiectul „Râul Talentelor”, „Tinerii Interpreți ai Rusiei”, „Ambasada măiestriei muzicale”, „Echipa muzicală a Rusiei”, „Muzica vedetelor”. ”, „Serile în Sala Engleză”, Festivalul de Muzică Septembrie 2017, 2018 „Tineretul Creativ al Conservatorului din Moscova”, Klavierfestival din Bayreuth, Festivalul de Muzică vienezã din Ekaterinburg, „Gradus ad Parnassum”, „Trenul Muzicii”, etc.

Timofey a colaborat cu Orchestra Simfonică a Teatrului Mariinsky, Orchestra Simfonică Ceaikovski, Orchestra Simfonică de Stat din Moscova, Orchestra Simfonică de Stat din Sankt-Petersburg, Orchestra de Stat Brandenburg, Orchestra Filarmonică Ural, Orchestra Simfonică pentru Tineret Ural, Orchestra Simfonică Simfonică de Nord a Lipetsk, Orchestra Simfonică a Caucaziei de Nord. Filarmonica, Orchestra simfonică de stat academică a Filarmonicii din Nijni Novgorod, Orchestra simfonică de stat „Novaya Rossiya”; Dirijorii Vladimir Fedoseyev, Alexander Sidnev, Ernst van Tiel, Alexander Titov, Ulrich Kern, Alexey Dorkin, Pavel Petrenko, Konstantin Barkov, Alexander Skulsky, Alexey Aslanov, Denis Vlasenko. Este Artistul KNS Classical și EMCY, solist al Casei de Muzică din Sankt Petersburg, participant la programele de cameră „Muzica grozavă pentru un ansamblu mic” ale Filarmonicii din Moscova. În iunie 2017, discul de debut al lui Timofey Dolya a fost lansat cu înregistrarea pieselor Schubert și Prokofiev sub eticheta KNS Classical.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în sol minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în fa major Hob. XVI/23
Chopin Studiul op. 25 nr. 10
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Liszt Vallée d’Obermann din ciclul Ani de pelerinaj

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Bartók Suita BB 70 Sz. 62
Medtner Trei povești op. 42
Prokofiev Patru piese pentru pian op. 4 (IV. Suggestion Diabolique)
Scriabin Sonata nr. 2 în sol diez minor op. 19

Finală
Prokofiev Concertul nr. 3 în do major pentru pian și orchestră op. 26