For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser TIMOTHY RIDOUT | George Enescu Festival

TIMOTHY RIDOUT

De la câștigarea premiului I la Concursul internațional de violă Lionel Tertis în 2016, Timothy a continuat să cânte pe scară largă în Europa.

Implicările din această stagiune includ apariții ca solist cu Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Philharmonia Orchestra, London Mozart Players, Sinfonia Cymru și Young Musicians European Orchestra (în Israel). Se întoarce la Wigmore Hall, debutează la Tokyo (Musashino Hall), interpretează George Benjamin’s Viola, Viola la Southbank Center, la invitația Tabea Zimmermann, și susține recitaluri la Saffron Hall, la Newbury și la Festivalurile Kilkenny. În 2017, Champs Hill a lansat primul său CD de muzică de Vieuxtemps în aclamarea critică.

Căutat ca muzician de cameră în 2018, Timothy participă la festivalurile Heimbach (Germania), Valdres Sommersymfoni (Norvegia), Boswil și Musikdorf Ernen Festivaluri (Elveția); și întreprinde proiecte la Musikverein (Viena), Louvre și Salle Cortot din Paris. Colaborează cu Sir Andras Schiff, Steven Isserlis, Lawrence Power, Nobuko Imai, Frank Dupree, Frans Helmerson, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust, Pavel Kolesnikov și Gabor Takács-Nagy.
Printre angajamentele viitoare se numără debutul său la Konzerthaus Berlin, o reședință la Baden-Baden Philharmonie și o interpretare a Concertului de la Walton cu Tonhalle Orchester Zurich.

Născut la Londra în 1995, Timothy a studiat la Royal Academy of Music cu Martin Outram, absolvind cu Queen’s Award for Excellenc. A fost selectat de Young Classical Artists Trust (YCAT) în 2016 și în același an a intrat la Academia Kronberg din Germania, unde studiază în prezent cu Nobuko Imai. Premiile includ Premiul I la Cecil Aronowitz 2014 și Premiul al II-lea la Concursurile Internaționale ale Festivalului Windsor 2015.

În ultimii doi ani, Timothy a concertat în toată Europa, incluzând Verbier Academy & Festival și Schloss Elmau, München Gasteig, Bad Kissinger Sommer, Schubertiade (Austria) și Beethoven Bonn. A participat la IMS Prussia Cove Open Music Music și a interpretat cu Nash Ensemble. Aparițiile solo includ Strings Philharmonic Rotterdam, European Union Chamber, Soliștii din Zagreb și Orchestrele Symphony Oxford și o interpretare specială Sinfonia Concertantede Mozart cu Maxim Vengerov. A participat la masterclass-uri cu Christoph Eschenbach, Sir Simon Rattle și Gidon Kremer, printre mulți alții.

Timothy este foarte recunoscător pentru sprijinul Fundației Amaryllis Fleming și al Trustului Bowerman Charitable. Timothy cântă pe o Viola de Peregerino di Zanetto 1565-75, printr-un generos împrumut temporar de la Beares International Violin Society.