For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Torsten Kerl – George Enescu Festival

Torsten Kerl

Cântărețul german Torsten Kerl este unul dintre cel mai căutați tenori Helden din lume. În sezonul 2017/18 a interpretat rolul Max în Der Freischütz la Noul Teatru Național
din Tokyo și la Semperoper Dresden. Mai mult, a cântat în rolul principal în Wagners Siegfried și Götterdämmerung în Odense, precum și la Staatstheater Karlsruhe. La Festivalul Enescu a cântat Albrecht von Brandenburg în Mathis der Maler al lui Hindemith, sub bagheta lui Lawrence Foster. În rolul de cântăreț de concert, a fost văzut în Lied von der Erde din Berlin și Breslau, ca Waldemar în Gurreliederul lui Schönberg în Aarhus și Berlin și în cea de-a 9-a Simfonie a lui Beethoven în mai multe săli de concerte europene.

Proiectele viitoare îl vor aduce la Théâtre du Capitole din Toulouse în rolul lui Paul în Die tote Stadt, ca Tannhäuser la Noul Teatru Național din Tokyo și ca Rienzi la Deutsche Oper Berlin. În concert a fost văzut ca Siegmund cu Orchestra Simfonică din Antwerp sub bagheta lui Edo de Waart.

Repertoriul lui Torsten Kerl este vast. El e unul dintre puținii tenori care interpretează în mod regulat toate marile părți ale lui Wagner, cum ar fi Erik, Parsifal, Lohengrin, Tannhäuser, Loge, Siegmund, Tristan, Rienzi și ambii Siegfrieds. În plus, a fost văzut în repetate rânduri ca Max (Freischütz), Paul (Die tote Stadt), Florestan (Fidelio),
Pedro (Tiefland), Bacchus (Ariadne au Naxos) și Kaiser (Dei Frau ohne Schatten). Alte roluri importante sunt Don José (Carmen), Samson (Samson et Dalila), Äneas (Les Troyens), Grigori (Boris Godunow), Faraon egiptean (Moses), Herrmann (Pique Dame), Otello (Otello) și Dick Johnson (La Fanciulla del West).

De asemenea, el a fost urmărit pe cele mai importante scene ale lumii, printre care se numără, Wiener Staatsoper, Metropolitan Opera New York, Deutsche Oper Berlin, Opera din San Francisco, Royal Opera House Covent Garden, Semperoper Dresden, Scala di Milano, Noul Teatru Național din Tokyo, Nederlandse Opera din Amsterdam, Bayerische Staatsoper din München, Gran Teatro del Liceo Barcelona, Palau de les Arts din Valencia, Opera Națională din Paris (Bastille), Châtelet Paris, Opera din Lyon, Staatsoper Hamburg, Teatrul Carlo Felice Genova, Opera din Den Norske Oslo, Opera de Munt Bruxelles și Maggio Musicale Fiorentino.

La Festivalurile Internaționale de Operă, precum Bayreuther Festspiele (Der fliegende Holländer, Die Meistersinger von Nürnberg), Salzburger Festspiele (Mozart-Requiem, Die Liebe der Danae și Die tote Stadt), Festivalul Edinburgh, Festivalul Glyndebourne și Festivalul de Operă din Savonlinna în Finlanda, Torsten Kerl este un oaspete permanent. În 2000 a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună înregistrare internațională a anului.

Cu toate astea, Kerl lucrează în mod regulat cu cele mai importante orchestre din lume, cum ar fi Wiener Philharmoniker, Orchestra Filarmonicii din Londra, Orchestra Simfonică din Londra, Berliner Philharmoniker, Orchestra Cocertgebouw din Amsterdam, Orchestra de Radio din Franța, Dresdner Staatskapelle și Accademia di Santa Cecilia di Roma.