For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Trei muzicieni din Coreea de Sud și câte unul din Kazahstan, Noua Zeelandă și România s-au calificat în semifinala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2016 | George Enescu Festival
juriu-vioara

Trei muzicieni din Coreea de Sud și câte unul din Kazahstan, Noua Zeelandă și România s-au calificat în semifinala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2016

Trei muzicieni din Coreea de Sud și câte unul din Kazahstan, Noua Zeelandă și România s-au calificat în semifinala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunțate joi seară de juriul de specialitate.

Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Vioară, s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 septembrie, la Ateneul Român.

Juriul de specialitate a decis joi, 15 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului Enescu 2016:

Ioana Cristina Goicea (România)

 

Hwapyung Yoo (Coreea de Sud)

 

Erzhan Kulibaev (Kazahstan)

 

Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă)

 

Gyehee Kim (Coreea de Sud)

 

Donghyun Kim (Coreea de Sud)

 

 

Juriul Secțiunii de Vioară a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.

Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în data de  17 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secțiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 19 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Bilete pentru Finala de Vioară s-au epuizat. Publicul poate urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și, internațional, pe Medici.tv.

 

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați – membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: “Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.