For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tzu-Shao Chao | George Enescu Festival

TAIWAN

Tzu-Shao Chao s-a născut în 11 septembrie 2001 în Taiwan. A studiat violoncelul de la vârsta de patru ani. Când avea 16 ani, a studiat la Universitatea de Arte Tainan cu prof. Limu Ya iar  acum studiază cu prof. Maria Kliegel la Hochschule für Musik und Tanz Köln.

Când a fost în Taiwan, a participat la Competiția Națională de Muzică a Studenților (care se tine la fiecare doi ani) de patru ori și a obținut note bune. În decembrie 2015, a participat la a 9-a editia a Concursului Internațional Ceaikovski pentru Tineri Muzicieni de la Novosibirsk Rusia și a fost calificat in semifinale. În februarie 2020, a participat la Concursul International de Violoncel Anna Kull care a avut loc la Graz, Austria. A primit mențiunea de onoare a Premiului Internațional Casals pentru tineri violoncești. În 2021 a câștigat Marele Premiu la nivel național al concursului de muzică World Vision. În 2022 a fost câștigătorul premiului concursului internațional de concerte și a fost invitat la Brescia pentru a interpreta Concertul pentru violoncel de Dvorak cu Master Orchestra.

A susținut concerte la mai multe festivaluri precum Cello Akademie Rutesheim, Festival Academy Budapest și Mendelssohn Summer Academy, nu doar solo, ci și cu orchestre precum orchestra simfonică națională din Taiwan și Camerata Hamburg.

De-a lungul anilor, s-a alăturat mai multor masterclasses de violoncel și mai multor festivaluri de muzică din Taiwan și alte țări, astfel încât să poată studia cu mulți violoncești celebri precum Yo-Yo Ma, Tsuyoshi Tsutsumi, Reiner Ginzel, Marion Feldmann, Chu Yi-Bing, Alexander Rudin, Phillipe Muller, Marc Coppey, Jens-Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, Frans Helmerson și Wen-Sinn Yang.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 7
Bach Suita nr. 5 în do minor pentru violoncel solo BWV 1011
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Cinci piese în stil popular pentru violoncel și pian op. 102 (I. Mit Humor și alte două piese la alegere)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Kodály Sonata în si minor pentru violoncel solo op. 8 (partea I)

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Davidov At the Fountain op. 20 nr. 2

Finală
Prokofiev Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 125