For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Pe urmele maeștrilor – George Enescu Festival

Pe urmele maeștrilor

Muzeul Național George Enescu

15 septembrie 2017

18.00

acces liber

 

Evenimentul muzical “Pe urmele maeștrilor” își propune să reînvie amintirea celor doi muzicieni de geniu, George Enescu și Dinu Lipatti, precum și a concertelor pe care aceștia obișnuiau să le susțină împreună.

Evenimentul cuprinde lansarea pe CD a compoziției originale Suita nr. 1 în mi minor pentru vioară și pian “In memoriam” de Matei Bucur Mihăescu, care a fost prezentată, în premieră mondială, în primăvara acestui an, la Viena, la celebra Barocksaal din Altes Rathaus, unde s-a bucurat de un succes răsunător.

Cu ocazia evenimentului de lansare vor evolua într-un recital extraordinar vioară–pian muzicienii Sabin Penea și Matei Bucur Mihăescu. În program lucrări de George Enescu, Dinu Lipatti, Matei Bucur Mihăescu. Pentru acest eveniment, Muzeul Național “George Enescu” a pus la dispoziție vioara de patrimoniu național “Paul Kaul”, construită special pentru maestrul George Enescu.