For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Simona Neagu | George Enescu Festival

Simona Neagu

Solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2002, soprana Simona Neagu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a urmat şi studii aprofundate, încheiate în anul 1999 cu o lucrare cu tema „Personajul feminin în operele lui Puccini”. Între anii 1999 şi 2001, Simona Neagu a urmat şi un stagiu artistic la Conservatorul din Luxemburg, avându-i ca profesori pe Ionel Pantea şi Camille Kerger. Simona Neagu a primit de-a lungul timpului mai multe premii, printre care Premiul Special al Juriului la Concursul Naţional „Sabin Drăgoi” de la Timişoara (1999) şi Medalia de Argint la „Concours Louxembourgeois pour jeunes solistes”, Luxemburg (2000).

Din repertoriul său fac parte roluri ca: Micaela din Carmen de Georges Bizet, Mimi din La Bohème de Giacomo Puccini, Violetta din La traviata de Giuseppe Verdi, Liu din Turandot de Giacomo Puccini, Donna Elvira şi Donna Anna din Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Pamina din Die Zauberflöte (Flautul fermecat) de Wolfgang Amadeus Mozart, Marguerite din Faust de Charles Gounod, Contesa din Le nozze di Figaro (Nunta lui Figaro) de Wolfgang Amadeus Mozart şi Fiordiligi din Così fan tutte (Aşa fac toate) de acelaşi compozitor.