For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ștefan Pop – George Enescu Festival
stefanpop-140

Ștefan Pop

Unul din cei mai valoroși tenori ai generației sale, Ștefan Pop s-a remarcat prin talentul său de excepție. Este câștigător al concursurilor naționale și internaționale Sigismund Toduţă – 2007, Hariclea Darclée – 2007, Marţian Negrea – 2008, Ionel Perlea – 2009, Sabin Drăgoi – 2009, totodată a mai primit premiul întâi la ediția din anul 2010 a Concursului Internaţional de Canto de la Seul, premiul întâi şi premiul publicului la Concursul Operalia în anul 2010.

În stagiunea 2008-2009 a debutat atât la Opera Maghiară din Cluj-Napoca cât și la Opera Naţională Română din Timișoara, iar debutul internațional s-a realizat la Teatro dell’Opera di Roma, în spectacolul operei La Traviata de G. Verdi, regizat de Franco Zefirelli.

A colaborat cu Opera Naţională Greacă din Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul Verdi din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul Carlo Felice din Genova, Teatrul Massimo din Palermo, Opera de Stat din Berlin, Opera Naţională Bucureşti, Opera Israeliană din Tel Aviv, Opera din Zürich, Opera din Paris, Opera din Hong Kong, Covent Garden din Londra, Teatrul Bolshoi din Moscova, Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg, Opera din Napoli, Opera din Düsseldorf. A participat la Festivalul de la Salzburg, la Sanxey Opera Festival şi a păşit pe scena Sălii Pleyel din Paris. Ştefan Pop a fost invitatul sopranei Angela Gheorghiu la concertele susţinute în Seul, Shanghai şi totodată în Oman şi Muscat. La Covent Garden şi Arena di Verona a avut prilejul de a cânta alături de Placido Domingo.

A colaborat cu dirijorii  Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino, şi a cântat alături de Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Tatiana Lisnic, Sonya Yoncheva, Placido Domingo, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, Erwin Schrott.