For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen – George Enescu Festival
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen

Ascensiunea Orchestrei de Cameră a Filarmonicii din Bremen, de la a face parte dintr-un segment de nişă de top al presei culturale la a deveni „una dintre cele mai importante orchestre internaționale”(BBC, 2003) a fost acompaniată şi influenţată de o serie de dirijori distinşi, fiecare dintre ei contribuind semnificativ la dezvoltarea ansamblului. Începând cu anul 1988, orchestra a lucrat cu dirijori invitaţi principali precum Mario Venzago, Heinrich Schiff și Jiří Bělohlávek iar în 1995 Thomas Hengelbrock a devenit primul director artistic. Apogeul a fost atins în timpul mandatului lui Daniel Harding, director muzical.

Din 2004, dirijorul estonian și câştigătorul premiului Grammy, Paavo Järvi, a fost directorul artistic al Orchestrei de Cameră a Filarmonicii din Bremen. Sub conducerea sa, muzicienii şi-au perfecționat metoda lor caracteristică de lucru și au început o călătorie de descoperire muzicală – obţinând numeroase distincții și premii de-a lungul timpului.

O primă etapă importantă în această călătorie a fost reprezentată de interpretările aclamate ale lucrărilor orchestrale de Ludwig van Beethoven, pe care criticii le-au descris ca fiind revoluţionare. Spectacolele orchestrei, a celor nouă simfonii de Beethoven unificate într-un singur program, au însufleţit publicul în Lanaudière (Canada), Strasbourg, Paris, Bonn, Varșovia, São Paulo și la Festivalul de la Salzburg. Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen a câştigat, de asemenea, numeroase premii pentru înregistrări de Beethoven, inclusiv ECHO Klassik 2010.

Orchestra, împreună cu directorul artistic, sunt în prezent dedicaţi aceluiaşi angajament > Schumann Project <- interpretarea simfoniilor lui Robert Schumann - care se dovedește a fi încoronată cu success.

Condusă de Paavo Järvi sau de alţi dirijori invitaţi de seamă – și, ocazional, fără dirijor, în cea mai bună tradiție de muzică de cameră – Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen concertează în mod regulat în săli de concert și la festivaluri din Germania și în străinătate. În plus, ansamblul este orchestră-rezident la Festivalul Internaţional Beethovenfest Bonn și la Elbphilharmonie Konzerte în Hamburg.