For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser VADIM VOLKOV | George Enescu Festival

Născut în Krasnodar (Rusia), a absolvit Universitatea de Muzică Krasnodar Rimsky-Korsakov (la clasa Annei Gubareva). În 2014, a fost admis la Institutul Rus de Artă Teatrală-GITIS în Moscova (Departamentul de Teatru Muzical, atelierul lui Dmitry Bertman, cu profesoara de voce Emma Sarkisyan).

În 2014 și-a făcut debutul în operă cu rolul lui Oreste în opereta La belle Hélène de Offenbach, la Opera Helikon din Moscova. Între 2014 și 201 a cântat în multiple producții ale Operei Helikon: Nezhata (din Sadko de N. Rimsky-Korsakov), Gustav IV (din Tsarina de D. Tukhmanov) sau Primul Proscris în premieră mondială la Opera Doctor Haass, de A. Sergunin. De asemenea, a interpretat Oreste din La belle Hélène în Sala Svetlanov din Centrul Internațional de Arte Performative din Moscova (concert), Îngerul din The Demon de A. Rubinstein, la Sala de Concert Tchaikovsky din Moscova (semi-concert) și, în premieră mondială, Sasha Pylnikov din The Petty Demon de A. Zhurbin, la Teatrul de Muzică de Cameră Pokrovsky.

Între 2016 și 2018, a fost membru al Programul de Tineri Artiști de Operă al Teatrului Bolshoi. Ca artist al YAP, a înterpretat alături de Yu. A. Bashmet în Antwerp (Belgia); în Berlin, la un concert de Crăciun la Ambasada Rusă din Germania; în Austria (Linz), la un concert de artiști ai programului de tineri, la Burcknerhaus. În 2017, a susținut un concert la Festivalul de Muzică Internațională Orfeo din Vipiteno/Sterzing (Italia).

Pe scena Teatrului Bolshoi este contratenor în baletul Nureyev, compus de Ilya Demutsky și condus de Kirill Serebrennikov.

De asemenea, participă la noua producție Barocco, cu Centrul Gogol (autor Kirill Serebrennikov, 2018).

În 2020, a luat parte la premiera interpretării lui Sadko la Teatrul Bolshoi, având rolul lui Nezhata (dirijor Timur Zangiev, director Dmitri Tcherniakov).

În 2021, a cântat în rolul lui Ruggiero din Alchina lui Handel, în Italia, la Teatrul Olimpico (dirijor Andrea Marcon).