For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Victoria Vassilenko

Victoria Vassilenko

Victoria Vassilenko a absolvit Școala Națională de Muzică din Sofia cu Antonina Boneva și prof. Stella Dimitrova-Maystorova, mai târziu și “Escuela Superior de Musica Reina Sofia”, Madrid cu prof. Dmitry Bașkirov și Lake Como International Piano Academy cu prof. William Grant Nabore. A obținut diploma de licență de la New Bulgarian University. În iunie 2019 a absolvit masteratul la Conservatorul din Bruxelles cu prof. Boyan Vodenitcharov.

Recent a obținut „Diploma de Artist” de la Queen Elisabeth Music Chapel, Waterloo în clasa de pian a prof. Louis Lortie și Avedis Koyumdzhian.

Victoria a câștigat numeroase premii I și II în Concursuri internaționale de pian, precum „James Mottram”, Manchester, „George Enescu” din București (2016) și Festivalul și Concursul Internațional „Les Jeudis du Piano” (Geneve, Elveția) (2017). A primit premiile pentru „Studentul Anului” și „Grupul de Muzică de Cameră al Anului” la Madrid, oferite personal de Magestatea Sa Regina Spaniei. Victoria a concertat în locații importante precum Flagey și BOZAR (Bruxelles), Alte Oper (Frankfurt), Auditorio Nacional (Madrid), Palau de Musica (Barcelona), “Romanian Atheneum” (București), “Teatro de la Maestranza” (Sevilla) și multe altele. A interpretat ca solist alături de Bruxelles Chamber Orchestra, Orchester Chambre de Wallonie (cond. De Frank Braley), Royal Sypmhony Orchestra din Sevilla (cond. De John Axelrod), Lincolnwood Chamber Orchestra (SUA), Royal Symphony Orchestra din Liverpool (Marea Britanie), Orchestra Filarmonică George Enescu (București), Biel Symphony Orchestra (Elveția) și multe altele.

Este artistă a agenției de muzică „Cantus Firmus” (Bulgaria) and “Linked Artists” Music Agency (Spain, Portugal, South America).