For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser VIVIANE HAGNER | George Enescu Festival

VIVIANE HAGNER

Vioară

Violonista Viviane Hagner, născută în Munchen, a primit elogii extraordinare pentru muzicalitatea inteligentă și măiestria pasionată. De la debutul internațional la vârsta de 12 ani, urmat un an mai târziu de participarea în concertul comun legendar dintre Filarmonicile din Israel și Berlin (dirijat de Zubin Mehta în Tel Aviv), Viviane Hagner a acumulat tehnică și maturitate în stilul ei de a cânta care se reflectă în prezența scenică senină și siguranța magnifică.

Concertând cu cele mai mari orchestre ale lumii, Viviane Hagner a colaborat cu Berlin Philharmonic, Boston Symphony, Chicago Symphony, ClevelandOrchestra, Leipzig Gewandhaus, New York Philharmonic și PhilharmoniaOrchestra, lucrând cu dirijori ca Ashkenazy, Barenboim, Eschenbach și Salonen și performând la CarnegieHall împreună cu Orpheus Chamber Orchestra. În urma numeroaselor vizite în America de Nord în sezonul trecut, printre care amintim concertele de la National Arts Centre Orchestra Ottawa în care a cântat Sinfonia Concertante de Mozart alături de Pichas Zukerman, în sezonul acesta ea va fi artist în rezidență la Vancouver unde va interpreta Concertul de Vioară al lui Unsuk Chin cu Otto Tausk și alte piese de cameră și masterclass-uri. În Europa va însoți Camerata Salzburg pentru un turneu în Italia și se va întoarce la Kymi Sinfonietta, printre alte activități.

Pe lângă a contribui cu perspectiva și virtuozitatea sa în repertoriul clasic principal, Viviane Hagner este o susținătoare a muzicii noi, neglijată sau nedescoperită, promovând compozitori ca Sofia Gubaidulina, Karl AmadeusHartmann și Witold Lutoslawski. Dedicată Concertului pentru vioară compus de Unsuk Chin, l-a cântat în premieră mondială în 2002 cu Deutsches Symphonie-Orchester și Kent Nagano, și de atunci l-a interpretat în numeroase alte ocazii în Europa, Statele Unite ale Americii, chiar și în Brazilia. Sezonul trecut a avut loc premiera poloneză cu Polish National Radio SymphonyOrchestra și Alexander Liebreich.

Muziciană de cameră dedicată, Hagner concertează des în săli de renume ca AmsterdamConcertgebouw,Berlin Konzerthaus, Wigmore Hall în Londra, Palais des Beaux Arts Brussels și Zurich Tonhalle. A participat la festivaluri în toată lumea, printre care se numără Ravello Festival, SalzburgEaster Festival și LincolnCenter’s Mostly Mozart Festival. În acest sezon revine la Lammermuir Festival în Scoția și la Festivalul Internațional George Enescu.

Cât despre albume, casa de discuri Hyperion a înregistrat interpretarea lui Hagner a Vieuxtemps Violin Concerti 4 & 5, iar casa de discuri canadiană Analekta a înregistrat Violin Concerto a lui Unsuk Chinwith cu Kent Nagano și MontrealSymphony Orchestra. Interpretarea piesei TiefenRausch de Christian Jost, dirijată de compozitor și cântată împreună cu EssenPhilharmonic a fost publicată de către casa de discuri Capriccio și s-a bucurat de numeroase aprecieri.

Viviane Hagner se dedică activităților muzicale ce au ca scop promovarea muzicii către audiențe de toate vârstele. Este fondatoarea și Directoarea Artistică a Festivalului Krzyżowa-Music, ce urmărește schimbul de idei și culturi prin permiterea tinerilor muzicieni aspiranți să petreacă timp, să repete și să cânte alături de artiști de talie internațională. Locuind în Berlin unde și-a petrecut primii ani din viață, este profesoară la Mannheim Conservatory of Music and Performing Arts din 2013.