For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser VIVICA GENAUX | George Enescu Festival

Născută în Fairbanks, Alaska, mezzosoprana Vivica Genaux este laureata premiului Hasse în anul 2019 și a premiului Händel în 2017. De-a lungul carierei a cântat alături de unele dintre cele mai prestigioase săli de concert: Metropolitan Opera, Opéra Garnier din Paris și Wiener Staatsoper.

Vivica a început anul 2019 concertând alături de Concerto de’ Cavalieri în Antwerp și Valletta și de La magnifica comunità în Verona. În luna februarie a cântat alături de Les Musiciens du Louvre în Poissy și Bilbao, fiind prezentă și la o gală din Karlsruhe.

În aprilie 2019 a debutat în rolul Emmei din Zelmira de Rossini cu Washington Concert Opera, după care a mers la Madrid, unde a interpretat un program Farinelli. Pe 29 aprilie a cântat la ceremonia International Opera Awards din Londra.

În mai 2019, Vivica, împreună cu Bach Consort Wien au cântat la Musikverein din Viena. Gender Stories a avut premiera în Dortmund și Halle și va avea reprezentații în Olten (Elveția) în decembrie. În iunie a cântat în cadrul unei gale la Salzburger Pfingstfestspiele, urmată de o reprezentație alături de NY Baroque Incorporated. În august a interpretat rolul Trasimede în Merope de Riccardo Broschi la Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. Iar în septembrie urmează să interpreteze, alături de Europa Galante, Silla de Händel la Festivalul George Enescu din București.

În sezonul 2019 – 2020, Vivica este prezentă la Theater an der Wien, cântând în Merope de Broschi, Rodrigo de Händel și Irene de Hasse.

În 2018 a cântat în Vivica & Viardot și a concertat în Europa, Asia, Mexic și SUA. Revizitând compozițiile lui Händel, Vivica a interpretat rolul central în Rodrigo și cel al lui Arsamene în Serse. În decembrie 2018 a avut premiera în rolul lui Mandane în Artaserse de Hasse, împreună cu Australia’s Pinchgut Opera.

Repertoriul operatic al artistei cuprinde mai bine de șaizeci de roluri. Artista este apreciată pentru interpretările muzicii baroce și de belcanto mai ales pentru tehnica și intensitatea dramatică a interpretărilor ei.