For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Yang Hu | George Enescu Festival

CHINA

Yang Hu s-a născut la Bengbu, în China, pe 6 aprilie 2004. A început să studieze pianul cu mama sa la vârsta de 6 ani. A studiat apoi cu Baili Fang, Yashuangzi Xie, Quming Zhang și Dong Sun. În prezent, este îndrumat de profesorul Jianing Kong de la Colegiul Regal de Muzică din Londra și va deveni student al instituției londoneze din septembrie 2022.

Yang Hu a obținut premiul I la Concursul de Muzică pentru Tineret din China în 2020 – Hummingbird Music Award; locul al 4-lea la cea de-a XIII-a ediție a Premiului Golden Bell din China, provincia Anhui; locul al 4-lea la preselecția celei de-a XXVIII-a ediții a Concursului Internațional de Pian pentru Copii și Tineret Chopin din China; Medalia de Aur la Concursul Internațional de Pian pentru Tineret Liszt din China, în 2018. A participat la Shanghai International Piano Master Art Week în 2018 și la North Coast Piano Festival în 2019.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în fa diez minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în mi bemol major Hob. XVI/52
Liszt Studiul nr. 3 în sol diez minor după Paganini, La Campanella
Debussy Studiul nr. 11, pour les arpèges composés
Liszt Aprés une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Liszt Balada nr. 2 în si minor S. 171
Bartók În aer liber BB 89 Sz. 81
Beethoven Sonata nr. 18 în mi bemol major op. 31 nr. 3, Vânătoarea

Finală
Chopin Concertul nr. 2 în fa minor pentru pian și orchestră op. 21