For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Yeon-Min Park | George Enescu Festival

“Yeon-Min Park a interpretat Dans Macabru de C. Saine-Saëns (aranjament de Liszt- Horowitz) … frumusețea sunetelor scoase a lăsat impresia că pianul însuși s-a transformat și nu mai este același instrument pe care s-a mai cântat și înainte.” – Haaretz, Israel

,,Park are un sunet rotund, plin de rafinament și claritate. Tușeul său este puternic,dar cultivat, ceea ce face ca articulația să dispună de creativitate, varietate de expresie, frazare și flexibilitate dinamică. Respirația și frazarea în interpretările sale se bucură o viziunea bogată imaginativ. –Michael Moran, autor și muzician

 

Yeon-Min Park a realizat un succes triumfător în carieră prin obținerea Premiului I la prestigiosul Concurs Internațional George Enescu în ediția care s-a încheit în luna mai, 2021, alături de obținerea unei Mențiuni speciale pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări din repertoriul enescian. În finala concursului a interpretat Concertul nr. 3 pnetru pian și orchestră de S. Rachmaninoff alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu,sub bagheta dirijorului John Axelrod. În ciuda dificultăților pe care le-a întâlnit în calea sa pe parcursul vieții, Yoen-Min Park și-a urmat mottoul personal care spune ,,Nu s-a terminat până nu se termină”.

Și-a descoperit fantastica pasiune pentru cariera concertistică la vârsta de 23 de ani când a susținut primul său recital și s-a lansat imediat în acumularea de progres în domeniul instrumental. În anii ce au urmat a obținut premii onorante la concursuri : Premiul I și Premiul publicului la Lyon International Piano Competition 2019, Premiul I la Suzhou Jinji Lake International Piano Competition 2017, Premiul I la cea de-a 40-a ediție a Concursului International Palma d’Or, Premiul I la Hanoi International Piano Competition 2015, Premiul I la Concursul Internațional de Pian din Mayenne 2016, Marele Premiul la Seoul International Music Competition 2017, și  Marele Premiu și Chamber Music Prize la Darmstadt Chopin Competition.

În stagiunea urmatoare, Yeon-Min Park va concerta ca solistă în debutul la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, unde va interpreta Concertul de Stavinksy pentru pian, instrumente de suflat și orchestră, sib bagheta dirijorului Vladimir Jurowski ,la Ateneul Român ; va interpreta Triplul Concert de Beethoven alături de Slovak Symphony Orchestra la Musikverein în Viena, și va susține numeroase recitaluri în Dusseldorf, La Sayne, Seoul, Palermo, etc.

Cu un imens repertoriu ce cuprinde muzică din epoca barocă și până la compoziții contemporane, Yeon-Min Park a concertat în Korea de Sud,China, Italia, Germania, Israel, Franța, România, Portugalia, Polonia, atât ca solistă, cât și în formații camerale. A colaborat cu orchestre precum :

Südwestdeutscher Philharmonie Konstanz, Philharmonisches Kammerorchester Wernigerode, Russian Chamber Philharmonic St.Petersburg, Bryansk Festival Orchestra, Korean Symphony Orchestra, Hanoi Philharmonic Orchestra, Shenzhen Symphony Orchestra, Busan Philharmonic, Bucheon Philharmonic, Suzhou Symphony Orchestra, Israel Symphony Orchestra Rishon Le Zion, etc.

Născută la Mokpo, Korea de Sud, Yeon-Min Park a obținut diploma de licență la Seoul National University sub îndrumarea profesorului Aviram Reichert și a continuat studiile de master la

University of Music, Drama and Media Hanover cu profesorul cu profesorul Bernd Goetzke. În prezent își continuă pregatirea la ,,Soloklasse” la  aceasi instituție.