For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Yihan Zhao  | George Enescu Festival

CHINA

Yihan Zhao studiază pianul la Colegiul Regal de Muzică din Londra, sub îndrumarea profesorului Jianing Kong. A fost bursier Stanbridge Drake-Brockman în perioada 2020-21 și în prezent este bursier Evelyn Tarrant.

Yihan a fost admis la Liceul afiliat al Conservatorului de Muzică din Wuhan în 2014, unde a studiat cu profesorii Can Cao și Cheng Qian. În timpul studiilor sale la Conservatorul din Wuhan, a urmat cursuri de măiestrie cu Du Huang, Jianing Kong, Hong Xu și Mingqiang Li.

A câștigat premiul al IV-lea la Concursul de Pian Yangtze și premiul al VI-lea la cea de-a 63-a ediție a Concursului Internațional de Pian Grotrian (finala din China). A interpretat Concertul Yellow River cu Orchestra Simfonică de Tineret Orientală a Conservatorului de Muzică din Wuhan în mai 2019.

În 2020, Yihan a fost admis cu bursă integrală la Colegiul Regal de Muzică. A câștigat Medalia Chappell (premiul I) și Premiul Esther Fisher pentru cea mai bună interpretare a unui student aflat în ciclul de licență în cadrul Concursului de Pian Chappell Medal 2022. La Colegiul Regal de Muzică studiază, de asemenea, clavecinul cu Jane Chapman și a fost selectat pentru a participa la un curs de măiestrie cu Sophie Yates.

 

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în fa major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Haydn Sonata în mi bemol major Hob. XVI/49
Chopin Studiul op. 10 nr. 1
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Chopin Sonata nr. 3 în si minor op. 58

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Debussy Suita Colțul copiilor L. 113
Scriabin Sonata nr. 5 op. 53
Ravel Gaspard de la nuit

Finală
Rahmaninov Concertul nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30