For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Yoko Ishikura | George Enescu Festival

JAPONIA

Yoko Ishikura s-a născut în Kanagawa, Japonia. Ea a început să frecventeze Școala de muzică pentru copii Toho Gakuen la vârsta de trei ani. A  început să ia lecții de vioară când avea cinci ani.

Ishikura a câștigat premiul al doilea la Concursul de muzică Mozart din Japonia din 2013 și Premiul de muzică al Academiei de Muzică Ishikawa în 2014. În 2016 a fost selectată ca finalistă a Concursului Louis Spohr pentru Tineri Violoniști. A primit un premiu de încurajare la Competiția de Vioară Munetsugu Angel. În plus, a câștigat premiul I la Concursul Internațional pentru Tineri Violoniști Leonid Kogan , cel mai bun premiu la Concursul Internațional de Muzică de la Paris, premiul I la Concursul Internațional de Vioară  de la Avignon „Ginette Neveu”.

Ea a participat la Ishikawa Music Academy, Académie de musique française de Kyoto, Wiener Musikseminar, Pyeong Chang Music Festival & School și Ozawa International Chamber Music Academy din Okushiga și în Elveția. A fost membră a celei de-a IV-a ediții a Academiei de Muzică de Cameră Santory Hall și a studiat sub îndrumarea Tokyo String Quartet. A apărut ca solist cu Japan Century Symphony Orchestra, Filarmonica Națională din Kiev și Orchestra Națională Avignon-Provence.

Yoko Ishikura a absolvit Liceul de Muzică Toho Gakuen, Departamentul de Muzică al Colegiului Toho Gakuen și Ecole normale de Musique de Paris. Ea a studiat cu Koichiro Harada, Michiko Kamiya și Régis Pasquier.

În prezent, studiază cu Jean-Marc Phillips-Varjabédian și Julien Szulman la Conservatoire National Supérieur de Musique din Paris.

PROGRAM

Etapă online
Bach Grave și Fugă din Sonata în la minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 4 în re major pentru vioară și orchestră K. 218 (partea I cu cadență)
Schubert Sonata în la major pentru vioară și pian D. 574
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 23

Semifinală
Poulenc Sonata pentru vioară și pian FP 119
Enescu Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară și pian op. 25, „în caracter popular românesc”
Schnittke A Paganini

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77