For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Zhiyu Zhang | George Enescu Festival

CHINA

Zhiyu Zhang s-a născut în ianuarie 2003 în Shanghai, China. A început să studieze violoncelul de la vârsta de 6 ani cu Prof. Dahai Liu de la Școala Gimnazială de Muzică afiliată Conservatorului de Muzică din Shanghai. A fost admisă la clasa de geniu a Universității pentru Muzică și Artele Spectacolului din Viena în 2017.

Ea își începe studiile de licență de la vârsta de 16 ani sub îndrumarea Prof. Reinhard Latzko la Universitatea pentru Muzică și Artele Spectacolului din Viena.

A câștigat primele premii la competiții internaționale, inclusiv a 17-a ediție a Concursului Internațional de Violoncel „Villade Llanes”, Spania, ca cea mai tânără interpreta care a fost invitată în Spania, pentru trei recitaluri personale în diferite orașe. În 2021 a câștigat premiul I al Concursului Gustav Mahler.

Zhiyu a colaborat de patru ori cu dirijorul Muhai Tang și Shanghai Philharmonic Orchestra, interpretând Joseph Haydn Concerto pentru violoncel No.l în Do major VIIb:l, Concertul pentru violoncel No.l în La minor Op.33 de Camille Saint-Saens și Concertul pentru violoncel în Mi minor op. 85, de Edward Elgar în Shanghai Oriental Art Center și Shanghai Concert Hall. Ea a interpretat întregul Concert pentru violoncel nr. 2 în re major Vllb:2 de Joseph Haydn cu Hamburger Camerata în St. Johannes Haverstehhude, în 2019.

A participat la masterclass-urile lui Arto Noras, Mischa Maisky, Miklós Perényi, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt și mulți alții.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 2
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schubert Sonata în la minor pentru arpeggione și pian D. 821 – versiune pentru violoncel și pian (partea I)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Davidov At the Fountain op. 20 nr. 2

Finală
Elgar Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 85