For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Zifan Ye | George Enescu Festival

CHINA

Zifan Ye s-a născut în anul 2000 în Mongolia Interioară. A studiat pianul cu Xi You la Școala primară anexată Conservatorului Central de Muzică din Beijing. Începând din 2017, a studiat la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra cu Gerrit Zitterbart. De asemenea, a studiat cu Michel Béroff, iar începând din 2021, își continuă studiile de masterat la Hanovra cu Arie Vardi.

Ye a fost singurul pianist câștigător al Gundlach Musikpreis de la Hanovra în 2021; a obținut premiul al IV-lea și Premiul pentru cel mai bun finalist al Concursului ITURBI (ediția XXI) și premiul I la Concursul Pietro Argento (ediția XXIII).

Zifan Ye a concertat la Filarmonica Slovacă, la Orchesterzentrum NRW din Dortmund, la Teatrul Principal din València și la Palau de la Música din Barcelona. Este susținut de BNP Paribas, Edifier și Deutsche Stiftung Musikleben.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în mi major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 32 în do minor op. 111
Chopin Studiul op. 25 nr. 11
Debussy Studiul nr. 1, pour les cinq doigts d’après Monsieur Czerny
Brahms Sonata nr. 3 în fa minor op. 5

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Schubert/Liszt Regele ielelor, Margareta la vârtelniță
Schubert Fantezia Wanderer în do major op. 15
Bartók Sonata BB 88 Sz. 80

Finală
Brahms Concertul nr. 1 în re minor pentru pian și orchestră op. 1