For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mari orchestre ale lumii | George Enescu Festival

Mari Orchestre ale Lumii

Desfășurată seară de seară pe scena Sălii Palatului, este seria care reunește, la fiecare doi ani, cel mai numeros public în fața ansamblurilor de top ale peisajului muzical european și mondial.

Trei mari orchestre londoneze, două ansambluri germane (Radiodifuziunea din Berlin și Filarmonica din München), Scala și Santa Cecilia din Italia, Concertgebouw din Amsterdam - care va încheia Festivalul conform tradiției respectate deja de mulți ani, alături de orchestre renumite din Franța, Elveția sau Ungaria, se înscriu într-un maraton de programe diverse și complexe, ce pun în valoare poate mai bine ca oricând muzica lui George Enescu și capodoperele prea puțin cântate ale secolului trecut.

Continuând tradiția Festivalului de a prezenta opere în primă audiție, Orchestra Filarmonicii George Enescu prezintă Die tote Stadt (Orașul Mort) de Korngold în versiune concertantă, iar Orchestra Națională Radio aduce opera Der Zwerg (Piticul) de Alexander von Zemlinsky pe scena Sălii Palatului.

Împlinirea a 50 de ani de la moartea lui Igor Stravinski este marcată printr-un program dedicat în exclusivitate compozitorului pe 1 septembrie, care cuprinde și premiera românească a lucrării Potopul, în interpretarea Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin sub bagheta directorului artistic al Festivalului, Vladimir Jurowski. Anul Stravinski este celebrat, de asemenea, prin două simfonii, Concertul pentru pian și instrumente de suflat și muzica celor mai apreciate balete ale sale, precum Le Sacre du printemps și Pasărea de foc.

Programul acestei ediții oferă publicului posibilitatea de a se bucura de simfoniile lui George Enescu în interpretarea marilor orchestre europene, inclusiv de Simfonia a IV-a finalizată postum de Pascal Bentoiu, tipărită anul trecut într-o ediție modernă.

Afișele seriei anunță apariții și colaborări de neratat: dirijori precum Sir Simon Rattle, Paavo Järvi, Valery Gergiev, Cristian Măcelaru, Daniele Gatti sau José Cura – care dedică un Te Deum celei de-a 25-a ediții a Festivalului – își dau întâlnire cu muzicieni legendari între care pianiștii Jean Yves Thibaudet, Fazil Say, Khatia Buniatishvili, violoniștii Hilary Hahn, Maxim Vengerov, Leonidas Kavakos, Patricia Kopacinskaia, precum și violonceliștii Gautier Capuçon și Daniel Müller-Schott.

31 aug.

ORCHESTRA SIMFONICĂ A RADIODIFUZIUNII DIN BERLIN

marți | Sala Palatului
DETALII EVENIMENT
;
01 sept.

ORCHESTRA SIMFONICĂ A RADIODIFUZIUNII DIN BERLIN

miercuri | Sala Palatului
DETALII EVENIMENT
;
05 sept.

PHILHARMONIA ORCHESTRA, LONDON

duminică | Sala Palatului
DETALII EVENIMENT
;
10 sept.

ORCHESTRA ȘI CORUL FILARMONICII GEORGE ENESCU

vineri | Sala Palatului
DETALII EVENIMENT
;
13 sept.

ORCHESTRA NAȚIONALĂ A FRANȚEI

luni | Sala Palatului
DETALII EVENIMENT
;
15 sept.

ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO

miercuri | Sala Palatului
DETALII EVENIMENT
;
No event found!