For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Media – George Enescu Festival

MEDIA

Cea de-a XVII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu se desfășoară între 29 august și 20 septembrie 2020 la București și vine cu o serie de noutăți, care-i permit să-și consolideze poziția de top la nivel internațional, în condițiile în care numărul de concurenți este în creștere, de la an la an.

Ca la fiecare ediție, jurnaliștii sunt bine-veniți și le suntem recunoscători pentru felul în care duc informațiile despre evenimentul nostru către un public spectator din ce în ce mai numeros.

Iată aici informațiile utile pentru o bună desfășurare a colaborării noastre:

Acreditări

Pentru a vă acredita ca jurnalist la Concursul George Enescu, vă invităm să completați Formularul afișat în partea dreaptă a paginii. Doar jurnaliștii care au completat integral formularul se vor regăsi pe lista acreditărilor de presă și vor avea accesul asigurat la toate etapele de Concurs, la Gala de deschidere și la Recitalurile speciale. Acreditarea vă asigură și includerea în baza de date pentru transmiterea comunicatelor de presă. Important:

  • Data limită pentru acreditare este 1.08.2020.
  • Acreditarea nu acoperă costuri legate de transport sau cazare și garantează accesul la evenimentele din program în limita locurilor disponibile.
  • Regulile de acces la concerte, pe baza acreditării, urmează să fie comunicate în timp util. 

Parteneri media

Partenerii media oficiali ai Concursului George Enescu se regăsesc la pagina dedicată Partenerilor.

Pentru buna desfășurare a comunicării media

Având în vedere interesul ridicat pentru eveniment al jurnaliștilor din toată țara, precum și al media internaționale, eforturile echipei de comunicare de a răspunde solicitărilor în timp util sunt considerabile. De aceea:

  • Vă invităm să consultati cu atenție Programul concursului, pentru planificarea activităților și evenimentelor la care doriți să luați parte.

  • Vedeți aici Noutățile Ediției, Regulamentul de concurs și Juriul ediției, pentru o bună documentare a subiectelor.

  • Va invităm să utilizați comunicatele și materialele de presă de pe acest site pentru o comunicare oficială și consistentă a informațiilor despre Concursul Internațional George Enescu.

  • Daca nu ați primit la redactie comunicatele oficiale ale evenimentului, le regăsiți întotdeauna pe această pagina, la secțiunea Comunicate de presă, sau ne puteți scrie pentru a vă include în baza de date.

  • Daca ați obtinut o informație interesantă din altă sursă decât cele oficiale, pentru a nu face loc erorilor, vă invităm să ne contactați direct, pentru verificare.  

Imagini video și fotografii

Imagini video și fotografii din cadrul etapelor de concurs, recitalurilor și Galei de deschidere sunt disponibile gratuit pentru presă pe toată durata evenimentului.

Imaginile și fotografiile pot fi descărcate direct din secțiunea Galerie a site-ului și pot fi preluate respectând rigorile drepturilor de autor, respectiv menționarea furnizorului imaginii video, precum și a fotografilor oficiali ai evenimentului.

De asemenea, vă invitam să vă adresați direct echipei de comunicare pentru solicitări foto / video punctuale.   

Interviuri si sprijin pentru dezvoltare de continut  

Solicitările pentru organizarea de interviuri și declarații vor fi tratate în ordinea înregistrării solicitării, în limita disponibilității artiștilor și personalităților implicate în concurs. Vă rugăm să ținței cont că aceștia pot fi foarte solicitați în perioada evenimentului.

Încercăm să dăm curs tuturor solicitărilor și să vă sprijinim pe toți cei interesați în dezvoltarea de materiale relevante. De aceea, ne ajută o bună planificare și transmitere în timp util a subiectelor de interes / solicitărilor din partea jurnaliștilor.

Filmări și transmisiuni live

Concursul va fi transmis live pe acest site și pe alte site-uri culturale, care au aprobarea în scris a organizatorilor. Imaginile live pot fi preluate, cu citarea sursei, în limita a maxim 10 minute.

De asemenea, organizatorii acordă dreptul jurnaliștilor acreditați să transmită live din sala de concert în limita a maxim 5 minute, numai din locurile prestabilite.

Poziționarea camerelor de luat vederi în sala de concert

Pentru o bună desfășurare a actului artistic, toate camerele de luat vederi vor fi poziționate în dreptul intrărilor din spatele sălii.