ORCHESTRA DE CAMERĂ DIN ZÜRICH
Evenimente

Facebook
Twitter
LinkedIn

În anii 1940, Edmond de Stoutz, student la muzică, a început să se întâlnească în mod regulat cu mai mulți prieteni, în timpul liber, pentru a face muzică împreună. Bucuria de a-și urmări idealurile creative în acest cadru și pasiunea comună pentru muzica de cameră au stârnit în rândul lor dorința de a fonda o orchestră de cameră. Acest lucru a dus la primul concert public la Zürich în 1945.

77 de ani mai târziu, Orchestra de Cameră din Zürich este una dintre cele mai importante orchestre de acest gen. De peste 50 de ani, Edmond de Stoutz a fost forța motrice din spatele comunității orchestrale. Un idealist neobosit și un spirit carismatic, el a inspirat atât muzicienii, cât și publicul, și a creat o mare rețea de sprijin în jurul orchestrei. După epoca de Stoutz, dirijorii Howard Griffiths, Muhai Tang și Sir Roger Norrington au continuat să modeleze sunetul și direcția muzicală a ZKO într-un mod durabil. În 2016, cu Daniel Hope în calitate de director muzical, orchestra a renunțat pentru prima dată, în mod preponderent, la un dirijor și a început să urmeze principiul dinamic „Play & Conduct”, în care solistul dirijează orchestra de la instrumentul său.

ZKO este o orchestră cu un ADN distinctiv de călător. La doar câțiva ani de la înființare, ZKO susținea cu regularitate concerte în străinătate. Invitații la festivaluri internaționale precum Festivalul de Muzică din Schleswig-Holstein, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Festivalul de Muzică din Rheingau, Festivalul Menuhin din Gstaad sau Odessa Classics, spectacolele susținute de invitați în marile centre muzicale, turneele de concerte prin țări europene, America, Asia și Africa de Sud, precum și numeroasele înregistrări foarte apreciate de presa de specialitate sunt dovada reputației mondiale de care se bucură astăzi Orchestra de Cameră din Zurich.

Repertoriul orchestrei ZKO a fost foarte variat încă de la începuturile sale. Acesta variază de la Baroc la Clasic și de la Romantic la Contemporan. De remarcat, de asemenea, colaborarea cu muzicieni din alte domenii, cum ar fi jazz-ul, muzica populară și divertismentul popular. Concertele de familie, activitatea de sensibilizare a copiilor și tinerilor și promovarea tinerilor instrumentiști sunt la fel de importante pentru Orchestra de Cameră din Zürich ca și colaborarea sa continuă cu soliști de renume mondial.