VOCALISE ENSEMBLE
Evenimente

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prieteni și colaboratori de o viață, 4 artiști însuflețiți de pasiunea lor comună pentru muzica de cameră, dragostea pentru muzică și pentru Enescu: Ansamblul „Vocalise”. 

Steluța Radu a studiat la București sub îndrumarea profesorilor Dan Grigore și Gheorghe Halmos. Încă din studenție și-a clădit o frumoasă carieră solistică, a obținut premii la concursuri naționale și internaționale (Belgrad, Colmar, Geneva, Munchen) și a realizat numeroase înregistrări în țară și străinătate. Este doctor în Muzică, iar cariera sa artistică este dublată de o remarcabilă activitate pedagogică la Universitatea Națională de Muzică din București. Este inițiatoarea Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” și a Festivalului Internațional „Duo Majura”.

Mircea Calin este laureat al concursurilor Paganini, Wieniawsky, Tibor Varga, Romano Romanini și Rudolpho Lipizer. În intensa sa carieră internațională, evoluează pe scene prestigioase de concert din Europa, Asia și Oceania. Este specialist și pasionat interpret al lui Enescu și Bartok, iar interpretarea sa a Sonatelor pentru vioară solo de Ysaÿe este una de referință. Este fondatorul seriilor camerale „Virtuositeit in de kamermuziek” și al ansamblului „Schubert Quartet”. Pe lângă activitatea artistică, Mircea Calin desfășoară și o activitate academică.

Viorel Tudor și-a desăvârșit studiile muzicale la București. În 1980 obține Premiul I și Premiul Special la Concursul Internațional de Muzică de Cameră de la Brașov. Ca solist, susține concerte în Franța, Grecia, Italia, Spania, România și realizează înregistrări pentru Radiodifuziunea română. Colaborează cu recunoscute grupuri camerale (Cvartetul Silvestri sau muzicieni membri ai Cvartetului Transilvan) și desfășoară o intensă activitate concertistică și didactică, creând propria sa metodă de studiu a violei. Actualmente este Solo Viola în Orchestra Simfonica Extremadura – Spania.

Marin Cazacu, nume sonor al artei interpretative românești, este laureat al concursurilor internaționale de la Geneva, Leipzig, Markneukirchen și Bologna. A susținut peste o mie de concerte pe patru continente și are o prodigioasă activitate pedagogică la Universitatea Națională de Muzică din București. A inițiat două proiecte destinate studenților săi, cvartetul “Cellisimoși ansamblul “Violoncellissimo. Este fondatorul Festivalului internațional “Enescu și muzica lumii” de la Sinaia și al Orchestrelor Naționale de Tineret ale României. Din aprilie 2022 este managerul Filarmonicii “George Enescu”.