For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ALBERTO MIGUELEZ ROUCO | George Enescu Festival

ALBERTO MIGUELEZ ROUCO

S-a născut în La Coruña, Spania, în 1994, unde și-a început studiile de canto cu tenorul Pablo Carballido del Camino și cele de pian cu Cristina López. În 2012 a început studiile la Musik Akademie Basel, unde a lucrat cu mezzosoprana Rosa Dominguez, și a absolvit studiile de master în 2017. În 2019 a obținut diploma de Master în Pedagogie la Musik Akademie Basel. De asemenea, a studiat clavecinul cu Francesco Corti, Giorgio Paronuzzi și Jesper Christensen.

A cântat în distribuția operelor Ottone (Adelberto) de Händel la Innsbruker Festwochen der Alten Musik (2019), La division del Mondo de Legrenzi ( Strasbourg, Pisandro, Nancy), Dido și Eneas de Purcell (Dido y Sorceress), Întoarcerea lui Ulise în Patrie de Monteverdi, Flautul fermecat de Mozart (Dritte Knabe), L’Orontea  de Cersti, colaborând cu regizori precum Anna Magdalena Fitzi , Jetske Minknnsen, Pablo Mauritano, Els Comendiants Comediants (Joan Font) și Deda Cristina Colonna.

Ca solist a cântat oratorii precum Messiah de Handel, Oda pentru ziua de naștere a Reginei Anna, Il Trionfi del Tempo e del Disinganno, Johannes-Passions de Bach (cu Rene Jacobs) și Magnificat, Miserere de Hasse, Missa Volitiva de Zelenka, Il Martirio di San Vito de Pasquin,  Vespro della Beata Vergine, Passionkantate de Graun, Reqviemul în do minor de Michael Haydn, Oratoriul de Crăciun de Saint-Saëns,  Stabat Mater de Pergolesi, Nisi Dominus, Gloria și Magnificat de Vivaldi, Trinitatismesse  și Spatzenmesse de Mozart, Te Deum și  Messe de Minuit de Charpentier și Stabat Mater de Traetta.

Frecventează cursurile de măiestrie cu profesori și cântăreți renumiți precum: Margreet Homig, Mariella Devia, Sara Mingardo, Valerie Guillorit, Sophie  Deneman, Alessandro de Marchi, Christine Schafer, Maria Cristina Kiehr, etc, și lucrează cu dirijori precum Rene Jacobs,Christophe Rousset,  Paul Agnew, Gabriel Garrido, Josep Pons și Lionel Sow. În calitate de solist a concertat alături de orchestrele Les Talentes Lyriques, Orchestra Sinfonica de Galicia, Ensemble Elyma, Musica Fiorita, Ensemble Semura Sonora, Ensemble Teatro Armonico, La Grande Chapelle și Trodheim Baroque Orchestra.

În septembrie 2019 a înregistrat alături de ansamblul Los Elementos, zarzuela spaniolă barocă Vendado es Amor, nos es ciego, de José de Nebra, pentru prestigioasa casă de discuri Glossa, publicată în iunie 2020.