For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ASHLEY RICHES | George Enescu Festival

Bas-bariton

Bas-baritonul Ashley Riches, de origine engleză, a studiat la Cambridge, unde a fost membru al King’s College Choir. A studiat la Guildhall School of Music and Drama, iar ulterior s-a alăturat programului Jette Parker Young Artist, la Royal Opera House. Este membru al BBC New Generation Artist scheme.

După ce și-a făcut debutul la Royal Opera, alături de Roberto Alagna, a mai interpretat roluri precum cel al lui Salieri în Mozart și Salieri de Rimski-Korsakov, Michael în premiera internațională a operei Glare de Eichbert (Linbury Studio), Morales în Carmen, Mandarin în Turandot, Baronul Douphol în Traviata și Ofițerul în Les Dialogues des Carmelites.

Printre alte roluri, i-a interpretat pe Osmano (L’Ormindo), Marcello (La Bohème), rolul eponim în Evgheni Oneghin, Don Giovanni și Owen Wingrave, Aeneas (Dido și Aeneas), Tatăl (Hänsel și Gretel), Tarquinius (The Rape of Lucretia), Sid(Albert Herring), Demetrius (Visul unei nopți de vară) și Ibn-Hakia (Iolanta). A debutat la English National Opera în rolul lui Schaunard din La Bohème, iar apoi a revenit ca Regele pirat din The Pirates of Penzance și Contele din Nunta lui Figaro. Recent, a cântat în My Fairy Queen de Purcell, împreună cu Academy of Ancient Music, în Apolo și Daphne cu Pannon Philarmonic în Ungaria, în Israel în Egipt cu Scottish Chamber Orchestra și în Oratoriul de Crăciun, în turneu, alături de Orchestra of the Age of Enlightenment.

În activitatea sa concertistică a cântat alături de Philharmonia Orchestra, Arcangelo, Orchestra of the Age of Enlightenment, Gabrieli Consort, Berlin Philharmonic, London Simphony Orchestra, Monteverdi Orchestra și Academy of Ancient Music, sub bagheta unora dintre cei mai apreciați dirijori: Esa-Pekka Salonen, Robin Ticciati, Richard Egarr, Sir John Eliot Gardiner, Peter Dijkstra, Sir Simon Rattle, Christian Curnyn and Sir Roger Norrington. A cântat în cadrul mai multor festivaluri, ca Southwell, Flanders, Three Choirs, City of London, Schubert, Ludlow și, cel mai recent, la BBC Proms.

A înregistrat Chansons Gaillardes de Poulenc, cu Graham Johnson, pentru Hyperion, un disc solo cu muzica scrisă de Mario Castelnuovo-Tadesco pe versurile sonetelor lui Shakespeare, Patimile după Sf. Ioancu Bach cu Camerata, la casa de discuri Chandos, Patimile după Sf. Matei cu English Baroque Soloists sub bagheta lui Sir John Eliot Gardiner și Paukenmesse de  Hayden, cu Royal Philharmonic Orchestra. A apărut și în seria televizată a lui David Starkey, Music and the Monarchy.

În această stagiune, programul lui Ashley Riches include Dido și Aeneas, împreună cu Academy of Ancient Music, Lélio, cu Monteverdi Choir and Orchestra, un turneu în Statele Unite, sub bagheta lui Sir John Eliot Gardiner, The Silver Tassie, cu BBC Symphony Orchestra și cu Ryan Wigglesworth, Le Nozze de Figaroîn Tokyo, la MDR Rundfunk, Royal Scottish National Orchestra și orchestra de cameră English Concert.Debutează la Glyndebourne Festival Opera în rolul Brander din La Damnation de Faust.

Va urma un turneu cu Monteverdi Orchestra dedicată lui Benvenuto Cellini, și un turneu european dedicat lui Händel, împreună cu Les Talens Lyriques.