For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Boulanger Trio | George Enescu Festival

Boulanger Trio

Înființat în Hamburg în 2006 de către Karla Haltenwanger (pian), Birgit Erz (vioară) și Ilona Kindt (violoncel), trioul lucrează acum cel mai mult în Berlin și Hamburg. În 2007, ansamblul a câștigat cea de-a patra ediție a Concursului Internațional de Muzică de Cameră de la Trondheim din Norvegia. Ansamblul a beneficiat de îndrumare muzicală din partea lui Hatto Beyerle, Menahem Pressler și Alfred Brendel.

În ultimii ani, trioul a dobândit o reputație excelentă pe scena internațională a muzicii de cameră, și a fost invitat să susțină recitaluri în săli prestigioase precum Konzerthaus Berlin, Festspielhaus Baden‑Baden, Palais des Beaux Arts Bruxelles, Wigmore Hall Londra și Philharmonie Berlin.

În stagiunea 2018/2019, vor interpreta pe scenele Elbphilharmonie Hamburg, Musikverein Viena, Konzerthaus Berlin și la festivaluri precum Ultraschall și Kissinger Sommer.

Boulanger Trio va interpreta Triplul concert de Beethoven la Hamburg și în Hanoi/Vietnam. De asemenea, muzicienii vor interpreta Triplul concert de Lera Auerbach la Festivalul Enescu din București, chiar sub bagheta compozitoarei.

În afara lucrărilor din perioada clasică și romantică, angajamentul față de muzica contemporană reprezintă un element important al repertoriului trioului. Ansamblul colaborează cu unii dintre cei mai buni compozitori ai zilelor noastre, dintre care amintim pe Wolfgang Rihm, Johannes Maria Staud, Friedrich Cerha, Toshio Hosokawa și Matthias Pintscher. De asemenea, apar frecvent alături de parteneri de muzică de cameră precum Nils Mönkemeyer, violă, și Sebastian Manz, clarinet. În 2011, trioul și-a început propria serie de concerte, Boulangerie, la Hamburg și Berlin. La fiecare dintre aceste concerte, o compoziție clasică este interpretată alături de o piesă muzicală contemporană. Compozitorul lucrării contemporane este întotdeauna prezent la concert și discută cu cei trei muzicieni despre opera sa.

Ansamblul este denumit după surorile Nadia și Lili Boulanger, ale căror personalități excepționale și al căror devotament fără compromisuri față de muzică reprezintă în continuare o sursă importantă de inspirație pentru trio.