For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Céline Scheen | George Enescu Festival
Céline Scheen

Céline Scheen și-a finalizat pregătirea la Guildhall School of Music and Drama din Londra, alături de Vera Rosza, datorită sprijinului fundației Nancy Philippart.

A cântat în cele mai mari festivaluri și săli de concerte, sub bagheta lui Reinhard Goebel, Louis Langrée, Ivor Bolton, René Jacobs, Christophe Rousset, Andrea Marcon, Jordi Savall, Philippe Pierlot, Philippe Herreweghe, Skip Sempé, Jean Tubery, Leonardo Garcia Allarcon.

Din repertoriul de operă a interpretat Zerlina în Don Giovanni (G. Corbiau), Coryphee în Alceste de Gluck (La Monnaie, I. Bolton/B. Wilson), Atilia în Eliogaballo de Cavalli (La Monnaie, Festival d’Insbruck, Jacobs/Boussart), Papagena în Flautul Fermecat de Mozart (La Monnaie, Caen, Lille, New-York, R. Jacobs/ W. Kentridge și Toulouse, CPFlor/N. Joël), L’Amour și Clarine în Platée de Rameau (Opéra du Rhin, C.Rousset/M.Clément), La Musica & Euridice în Orfeu de Monteverdi (Cremona, A. Marcon).

A realizat și înregistrări, și anume muzica filmului Le Roi Danse (DG) cu Musica Antiqua Köln și Reinhard Goebel, a lucrat cu Paolo Pandolfo la un CD cu improvizații (Diapason d’or); Orgelbuchlein de J.S.Bach cu ansamblul Mare Nostrum (M.A. Recording); „Barbara Strozzi” cu La Cappella Mediterranea și Leonardo Garcia Allarcon (Ambronay); Amarante (Flora) cu Philippe Pierlot și Eduardo Eguez precum și Bellérophon de Lully cu Les Talens Lyriques și Christophe Rousset, Cantatele italiene seculare de JS Bach cu Leonardo Garcia Alarcon, Vespers de Monteverdi cu Ricercar Consort și Philippe Pierlot.

În timpul sezonului 2012/2013 la concert, ea a cântat Bach, Graupner, Monteverdi, Rameau, Zelenka cu Ensemble Pygmalion & Raphael Pichon, Le Banquet Céleste & Damien Guillon, La Cappella Mediterranea & Leonardo Garcia Alarcon, Collegium 1704 & Vaclav Luks, la Cetra Basel/Corul de Cameră RIAS și Andrea Marcon. Pe scenă a fost Venus în Venus și Adonis de John Blow într-o nouă producție a Teatrului din Caen care a făcut turnee la Grand Théâtre din Luxembourg, Opera din Angers și din Nantes, Opera din Lille, Opera Comică din Paris și MC2 din Grenoble cu nu mai puțin de 23 de spectacole. DVD-ul tocmai a fost lansat sub egida Alpha – Outhere.

În 2014, Céline Scheen a cântat în două noi producții ale lucrării Pasiunea Sf. Matei, la Copenhaga cu Radioul Danez sub bagheta lui Andrea Marcon, apoi la Dresda și Praga cu Collegium 1704 sub bagheta lui Vaclav Luks. În timpul sezonului 2015/2016, Céline a apărut împreună cu colaboratorii ei obișnuiți, printre care Le Banquet Céleste și Damien Guillon în Franța și Europa, precum și L’Arpegiatta și Christina Pluhar în Europa, SUA și Brazilia. În 2017, Céline a concertat din nou în străinătate cu L’Arpegiatta – New York și Noua Zeelandă.