For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Charles Richard-Hamelin | George Enescu Festival

Charles Richard-Hamelin

Charles Richard-Hamelin, câștigătorul medaliei de argint și al premiului Krystian Zimerman pentru cea mai bună sonată la Concursul Internațional Chopin Piano 2015, se remarcă drept unul dintre cei mai promițători pianiști ai generației sale. A primit numeroase premii, inclusiv cel de-al doilea premiu la Concursul Internațional de Muzică de la Montreal, precum și premiul al treilea și premiul special la Concursul Internațional de Muzică din Coreea de Sud.

A cântat împreună cu orchestre precum Les Violons du Roy, Orchestra Simfonică din Montreal, Orchestra Simfonică din Singapore, Sinfonia Varsovia, Orchestra Simfonică din Toronto și Orchestra Filarmonicii din Varșovia sub dirijori precum Jacek Kaspszyk, Kent Nagano, Vasily Petrenko și Carlo Rizzi. Mai mult, a apărut în diverse festivaluri de prestigiu, cum ar fi Chopin și Festivalul Europei din Varșovia, Festivalul de la Roque d’Anthéron, Festivalul Lanaudière din Canada și Festivalul de Primăvară de la Praga.

Angajamentele din sezoanele viitoare îl vor duce la Hannover, la Wigmore Hall din Londra, la Lyon, Münich, la Philharmonie din Paris, Varșovia și în Japonia. În plus, va înregistra primul volum al sonatelor lui Beethoven pentru vioară, cu Andrew Wan, Concertmaster de la Orchestra Simfonică din Montreal.

Originar din Lanaudière, Québec, Charles Richard-Hamelin a studiat cu Boris Berman, Sara Laimon, André Laplante și Paul Surdulescu. A obținut o diplomă de masterat de la Școala de Muzică
din Yale în 2013 și a absolvit, de asemenea, un program de Artist Diploma la
Conservatorul de Muzică din Montréal în 2016. În prezent lucrează în mod
regulat cu pianistul Jean Saulnier. Primul său album solo, cu lucrările târzii ale lui Chopin, a fost lansat de Analekta în septembrie 2015, urmat de cel de-al doilea album cu lucrările lui Chopin, Beethoven și Enescu, înregistrate live la Palais Montcalm din Quebec City în mai 2016 și lansat în septembrie 2016 de aceeași casă de discuri. Cel mai recent CD al său include lucrările lui Chopin, lansate și de Institutul Chopin din Varșovia în 2016.