For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Derek Welton | George Enescu Festival

Considerat o voce Wagneriană majoră a viitorului, australianul Derek Welton a făcut prima sa incursiune în repertoriu în rolul lui Donner (Das Rheingold) sub conducerea lui Richard Farnes la Opera North. Apoi a apărut ca Klingsor (Parsifal) la Festivalul de Muzică de la Beijing și a debutat ca der Heerrufer (Lohengrin) într-un concert de la Semperoper Dresden dirijat de Christian Thielemann. Debutul său la Bayreuther Festspiele 2017 în rolul lui Klingsor sub conducerea lui Hartmut Haenchen, a fost urmat de primele sale interpretări ca Wotan (Das Rheingold) de la Deutsche Oper Berlin dirijată de Donald Runnicles.

Derek Welton este în prezent membru al Ansamblului Deutsche Oper Berlin, unde a debutat într-o serie de roluri, printre care Baron Jaroslav Prus (Věc Makropulos), Altair (Die ägyptische Helena), Forester (The Cunning Little Vixen), Saint-Bris (Les Huguenots) și domnul Flint (Billy Budd). Sezonul trecut în Berlin a inclus noi producții ale lui Le prophète de Meyerbeer sub bagheta lui Enrique Mazzola și Das Wunder der Heliane de Korngold dirijată de Marc Albrecht. Debutul lui Welton la Salzburger Festspiele din 2017, primind mari aprecieri în rolul lui Herzog von Albany în Lear de Ari Reimann, dirijat de Franz Welser-Möst, și a revenit atât la Osterfestspiele Salzburg, cât și la Semperoper Dresden, în rolul lui Graf Dominik (Arabella) dirijat de Christian Thielemann. Alte apariții recente includ Voland în Der Meister und Margarita și Escamillo (Carmen) la Staatsoper Hamburg, unde și-a creat rolul Regolo în premiera mondială a piesei La bianca notte de Beat Furrer, dirijat de Simone Young.

Fiind un interpret de concert desăvârșit, printre momentele sale recente se numără The Epic of Gilgamesh cu Orchestra Filarmonicii din Cehia, dirijată de Manfred Honeck, A Child of Our Time, cu Gewandhausorchester sub bagheta lui Stefan Asbury, St Matthew Passion cu Orchestra Filarmonicii din Rotterdam dirijată de Pablo Heras-Casado, St John Passion cu Orchestra of the Age of Enlightenment la Teatrul an der Wien sub bagheta lui Stephen Layton, Glagolitic Mass cu Orchestra Națională a Spaniei dirijată de Xian Zhang, Simfonia nr. 9 a lui Beethoven cu Orchestra Simfonică din Singapore dirijată de Lan Shui și The Dream of Gerontius  cu Boston Symphony Orchestra și Benjamin Zander. Welton a interpretat Mesia cu Hallé, sub bagheta lui Christian Curnyn, cu Orchestra Națională a Scoției, sub conducerea lui Paul Agnew, precum și cu Orchestra din Minnesota dirijată de Christopher Warren-Green.

Actualul sezon include două debuturi importante, la Lyric Opera din Chicago, ca Pandolfe (Cendrillon) sub conducerea lui Sir Andrew Davis și la Bayerische Staatsoper ca Klingsor dirijat de Kirill Petrenko. Printre concertele din Berlin se numără The Cunning Little Vixen, Rienzi, Otello și o versiune în scenă a lui Verdi, Messa da Requiem, dar Welton interpretează și pe Parsifal pentru Opera Victoriană din Melbourne.
Welton este absolvent atât al Universității din Melbourne, cât și al Școlii de Muzică și Dramă Guildhall, și este fost membru al Proiectului Salzburger Festspiele Young Singers.