For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ELENA MANISTINA | George Enescu Festival

Mezzo-soprana rusă Elena Manistina a studiat în orașul natal la Școala de Muzică din Saratov și mai târziu la Conservatorul de Stat P. I. Ceaikovski din Moscova. A câștigat Premiul I în cadrul Concursului Operalia din 2002 și a debutat pe scenă în rolul Marfa din spectacolul Khovanshina de Mussorgsky în Saratov, Rusia.

Elena este cunoscută mai ales pentru interpretările spectaculoase ale personajului Ulrica din Un Ballo in Maschera, pe care a a avut oportunitatea să îl aducă la viață în numeroase spectacole, inclusiv la Opera Regală Covent Garden din Londra, Opera din Bordeaux, Opera Oviedo, Opera Germană din Berlin, Opera Rhinului, Opera Bastille din Paris și Teatrul Municipal din Santiago. De asemenea, Elena interpretează în mod regulat rolul Azucenei din Trubadurul, pe care l-a interpretat în apariții la Opera Metropolitană, Opera de Stat Bavareză, Liceu Barcelona, ​​Opera Germană din Berlin, Opera din Washington, Opera Națională din Paris, Opera Bastille, Opera din Bordeaux și Opera din Marsilia. Printre alte roluri majore se numără Marina în Boris Godunov, pe care a interpretat-o ​​la Opera Regală Covent Garden din Londra, Ježibaba în Rusalka cu Compania de Operă canadiană, Mazeppa pe care a cântat-o ​​cu Opera de la Monte Carlo și Martha în Iolanta și Lyubasha în Mireasa țarului, ambele roluri interpretate cu Opera din Frankfurt. Aceste roluri i-au adus oportunitatea Elenei de a lucra cu numeroși dirijori de renume mondial, printre care Michael Tilson Thomas, Edward Gardner, Esa-Pekka Salonen și Daniel Oren.

Cele mai importante spectacole ale sale au fost Alexander Nevsky cu Orchestra Simfonică din St. Louis, repertoriu pe care l-a interpretat și cu Orchestra Simfonică din Birmingham și Festivalul Tanglewood cu Orchestra Simfonică din Boston. Un alt repertoriu de concerte include cântece folclorice evreiești pe care le-a cântat cu Simfonia din San Francisco sub bagheta lui Michael Tilson Thomas, Simfonia Nr. 3 de Mahler cu Orchestra Simfonică Regală Scoțiană și Simfonia Nr. 8 de Mahler la Hollywood Bowl sub bagheta lui Esa -Pekka Salonen.