For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Elisabeth Kulman | George Enescu Festival

Elisabeth Kulman

Elisabeth Kulman este una dintre cele mai căutate cântărețe de astăzi, prezentă pe scenele centrelor metropolitane ale lumii muzicale, Viena, Paris, Londra, München, Berlin, Tokyo, Salzburg, Moscova etc. Impresionează publicul și criticii deopotrivă cu timbrul său bogat și colorat, prezența scenică plină de carismă și versatilitatea sa muzicală.

A studiat canto cu Helena Lazarska la Universitatea de Muzică din Viena și a debutat ca soprană în rolul Pamina în 2001, la Volksoper Viena. Începând cu anul 2005, Elisabeth Kulman interpretează roluri majore din repertoriul de mezzosoprană și alto. Repertoriul său operatic, pe care și l-a consacrat în mare parte ca membră a ansamblului Operei de Stat din Viena, include lucrări de Gluck, Wagner și Verdi până la Weill. Repertoriul său simfonic variază de la Patimile lui Bach, Missa solemnis a lui Beethoven, Wesendonck-Lieder de Wagner, Stabat mater de Dvořák și Liedurile pentru orchestră ale lui Mahler până la Cantata Faust a lui Schnittke.

Din 2010, Elisabeth Kulman lucrează ca artist liber-profesionist. Este o solistă foarte căutată și apare frecvent alături de orchestre și dirijori de talie mondială precum Zubin Mehta, Kirill Petrenko, Christian Thielemann, Philippe Jordan, Herbert Blomstedt, Mariss Jansons, Kent Nagano și Marek Janowski. S-a bucurat de o colaborare deosebit de strânsă cu Nikolaus Harnoncourt.

Începând cu anul 2015, Elisabeth Kulman își concentrează activitățile artistice asupra recitalurilor (alături de acompaniatorul său Eduard Kutrowatz, cu care lucrează de mult timp), concertelor și operelor în concert. Este deosebit de devotată proiectelor neconvenționale: „Mussorgsky Dis-Covered” cu un cvartet internațional de jazz, „Mahler Lieder” cu ansamblul Amarcord Wien și multe altele. În cel mai recent program solo, spectacolul muzical „La femme c’est moi”, Elisabeth Kulman îmbină cu bucurie genuri diferite – de la operă la pop – într-un mod foarte personal, respectând întotdeauna cele mai înalte standarde artistice.