For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Gabriel Gîțan | George Enescu Festival

Gabriel Gîțan

Pianistul Gabriel Gîțan (n. 1996) a urmat cursurile de licență și master ale Universității Naționale de Muzică din București, beneficiind de îndrumarea profesorilor Viniciu Moroianu, Verona Maier, Steluța Radu, și Cristina Popescu-Stănești. Pe parcursul anilor de studenție a participat și obținut premii la numeroase concursuri precum: Festivalul Muzicii Maghiare, București, mai 2018 (Premiul I); Drumul spre Celebritate, Mogoșoaia, octombrie 2019 (Premiul II); Constanța International Competition – Festival for Young Pianists, noiembrie 2020 (Premiul I și alte Premii Speciale). De asemenea, a primit Bursa de Excelență oferită de UNMB pentru realizări artistice semnificative de două ori, în 2018 și în 2021.

A susținut recitaluri pe scene importante atât în calitate solistică, dar și alături de parteneri de muzică de cameră. Astfel, în decembrie 2019, a fost invitat să cânte în seria concertelor de muzică clasică de la Saint Martin in The Fields – Trafalgar Square, Londra, realizate în parteneriat cu ICR. A colaborat și cu Institutele Culturale Maghiare, susținând recitaluri de pian la sediile acestora din Paris și Londra în 2017, respectiv 2018. La Sala Mică a Ateneului Român a susținut șapte recitaluri camerale în cadrul Stagiunii de Marți Seara (2017-2022). La Concursul Internațional „George Enescu”, ediția 2020/2021, a fost acompaniator oficial la secțiunile vioară și violoncel.

A realizat înregistrări speciale la Sala Radio în iulie 2022, împreună cu violonistul Valentin Șerban, și în septembrie 2020, împreună cu violoncelistul Cornelius Zirbo. Acestea au primit cel mai înalt calificativ și au intrat în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române. În octombrie 2020 a susținut un recital în cadrul seriei Concertele Roz, Sala Radio, alături de Cornelius Zirbo.

În iunie 2021 a cântat alături de violoncelistul Ștefan Cazacu într-un recital din cadrul Mogoșoaia ClasicFest. În septembrie 2021 a cântat împreună cu Valentin Șerban pe scena Sălii Auditorium Maximum din Cluj-Napoca într-un recital organizat în cadrul Festivalului Enescu 2021. Tot împreună cu Valentin Șerban a susținut un recital în cadrul Festivalului Musica Barcensis, în iulie 2022.