For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Grégoire Torossian | George Enescu Festival

FRANȚA

Născut pe 21 septembrie 2000 în Boulogne-Billancourt, Grégoire Torossian a început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani. A dezvoltat o dragoste față de acest instrument încă din copilărie și și-a făcut ucenicia cu Maja LAZKO (Paris), apoi la Conservatoire de Tours cu Pierre IVANOVITCH, unde a obținut în mod unanim diploma DEM.

În 2018, a intrat în Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (CNSMDP) în clasa lui Ami FLAMMER, unde și-a obținut licența doi ani mai târziu. După terminarea studilor, s-a mutat la Bruxelles timp de un an pentru a se perfecționa alături de Karen AROUTIOUNIAN, un fost elev al lui Leonid Kogan. În prezent, Grégoire Torossian este student din nou la Conservatorul din Paris, în cadrul unui program masteral, la clasa lui Svetlin ROUSSEV și Pierre COLOMBET.

Câștigător al mai multor competiții internaționale, el a câștigat premiul I al Concursului Leonid KOGAN 2018 de la Bruxelles. Mai recent, în 2021, s-a remarcat la Concursurile Internaționale «Gran Premi Musical Lauredià» din Andorra și «Triomphe de l’Art» la Bruxelles. Cântă ca solist și concertist de recital în Franța sau ocazional ca muzician de cameră, în special cu Cvartetul MÖBIUS ( la French Spring Festival în Ucraina, iulie 2021) sau cu Academia Osawa (în Elveția, iulie 2022).

A participat la numeroase masterclass-uri din întreaga Europă, unde s-a perfecționat cu muzicieni precum Sergey Khachatryan, Julia Fischer, Kirill Troussov, Sarah Nemtanu, precum și Lewis Kaplan și Patrice Fontanarosa.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Ciacona din Partita în re minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră K. 216 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 7 în do minor pentru vioară și pian op. 30 nr. 2
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 19

Semifinală
Franck Sonata în la major pentru vioară și pian
Enescu Suita pentru vioară și pian Impresii din copilărie op. 28
Wieniawski Polonaise brillante în re major op. 4

Finală
Ceaikovski Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35