For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Gyehee Kim

Gyehee Kim

Violonista coreeană Gyehee Kim este câștigătoarea Concursului Internațional George Enescu 2016, câștigând de altfel premii în mai multe competiții internaționale de vioară prestigioase, inclusiv Premiul I la Concursul Internațional de Vioară „Andrea Postacchini” 2018, Premiul I, Premiul Publicului și Premiul Central Aichi Symphony Orchestra la Concursul pentru vioară din Munetsugu Angel 2017, care a inclus împrumutul lui „Rainville” de Antonio Stradivarius (1697) timp de trei ani. De asemenea, a câștigat premiului la Concursul Internațional de Muzică Manhattan, Concursul Internațional de Vioară Torún, Concursul Isang Yun, Concursul Internațional Tchaikovsky pentru tinerii muzicieni și Concursul Internațional Gnessin pentru tinerii pianiști și violoniști.

La vârsta de 9 ani, a câștigat marele premiu la Concursul Orchestrei de Cameră Coreene, devenind cea mai tânără câștigătoare din istoria competiției, iar un an mai târziu a debutat la Seul în seria de concerte Kumho Prodigy. De atunci a cântat cu orchestre coreene de top, precum Orchestra Simfonică din Coreea, Orchestra de Cameră din Coreea, crescându-și reputația în țara natală. În plus, a colaborat cu numeroase orchestre, ca solist, precum: Orchestra Filarmonicii George Enescu, Russian Symphony, iPalpiti Orchestra Ensemble, Torún Symphony, Central Aichi Symphony Orchestra, Pleven Philharmonic, Sudettic Philharmonic, Orchestra Filarmonica Marchigiana, Gananam Symphony, Gyeong-gi Filarmonica și multe altele. De asemenea, a fost invitată să concerteze în numeroase locuri, inclusiv Los Angeles County Museum of Art, Palatul Kremlin din Moscova, Ateneul Român din București, Centrul Cultural Kirchner din Buenos Aires, Mozarteum University Salzburg, Sala Munetsugu în Nagoya, Teatro dell’Aquila în Fermo și Centrul de Arte Seul.

Primind titlul de „ Rising Star of the Year” în 2018 din partea Fundației Culturale Kumho Asiana,

a cântat în evenimente precum „Sarah Chang & 17 Young Virtuosi”, cu ocazia celebrării celei de-a 30-a aniversări a deschiderii Centrului de Arte din Seul, a 60-a aniversare a Concertului de pace pentru Războiul din Coreea, Festivalului George Enescu, Moscova Meets Friends, Festivalul de Primăvară din Seul din Muzica de Cameră, Festivalul de Muzică de Cameră Gyeongi Arts Center, Soliștii Kumho Asiana, Cichej Muzyki și Festivalul iPalpiti și multe altele. A fost invitată oficial să participe în 2017 la cursurile de măiestre și concertele internaționale pentru vioară Kronberg în Germania, ca participant activ.

Nativă din Coreea de Sud, Gyehee a studiat la divizia pre-colegială a Universității Naționale de Arte din Coreea cu Bonjiu Koo și Sunny Lee din Seul. La 16 ani, a fost acceptată la Institutul de Muzică Curtis unde a studiat cu Joseph Silverstein. A obținut o diplomă de licență la Universitatea Națională din Seul, unde a studiat cu Young Uck Kim. Anul trecut s-a mutat la München, Germania, pentru a-și urma studiile, iar în prezent își finalizează masteratul la Hochschule für Musik und Theater München, cu Lena Neudauer în calitate de titular de bursă DAAD (German Academic Exchange Service).