For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Hyoung-Joon Chang | George Enescu Festival

Hyoung-Joon Chang

Încă de la debutul său cu Orchestra Filarmonicii din Seul, la vârsta de șaisprezece ani, pianistul coreean Hyoung-Joon Chang a lucrat cu dirijori reputați, printre care Walter Hendl, Tadaaki Otaka, Thomas Sanderling, Paul Freeman și Ian Hobson. Chang a colaborat cu orchestre de renume internațional, precum Orchestra Filarmonicii din Londra la Barbican Centre, Filarmonica din Tokyo la Centrul Cultural din Tokyo, Orchestra Simfonică a Rusiei, Orchestra Națională Simfonică a Cehiei, Sinfonia da Camera, Orchestrele Simfonice din Osaka și Victoria, Chautauqua Symphony. Chang a fost solistul premierei coreene a Concertului pentru două piane și orchestră de Vaughan Williams și a lucrării Zi ploioasă pentru pian și orchestră de Kang-Yul Lee, care a câștigat Art Award of the Year în Coreea. În plus, a susținut recitaluri solo pe scene din Europa, Statele Unite, Canada, Japonia și Coreea.

Hyoung-Joon Chang a obținut titlul de doctor la Manhattan School of Music, unde a studiat cu pianiștii americani legendari Earl Wild și Constance Keene. De asemenea, a avut ocazia să-i cânte de mai multe ori regretatului Abram Chasins. A fost membru în juriul Concursurilor Internaționale de Pian de la Cleveland, Dublin, Seul, Épinal, Shanghai, Scoția, Astana, Dresda, Kiev, Suzhou și al Concursului Internațional de Pian Top of the World din Tromsø, Norvegia. Mulți dintre discipolii săi au câștigat premii importante la concursuri internaționale.

A susținut cursuri de măiestrie la școli renumite din întreaga lume, inclusiv Eastman School of Music, Manhattan School of Music, Universitatea din Illinois, Colburn School, conservatoarele din Shanghai, Beijing, Sichuan, Colegiul Regal de Muzică din Londra, Conservatorul Regal din Scoția, Universitățile din Dresda și Mannheim. Este profesor de pian la Universitatea Națională din Seul din 1995. Un muzician activ și popular, Chang a înregistrat diverse concerte pentru pian de Mozart, Prokofiev, Ceaikovski, Gershwin și Schnittke pentru Pro Arte, Warner Music și Genuin.