For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Itamar Golan

De mai bine de două decenii, Itamar Golan a colaborat cu cei mai remarcabili instrumentiști ai timpului nostru. Interpretările sale i-au adus numeroase aprecieri, fiind unul dintre cei mai căutați pianiști din generația sa, cântând pe cele mai prestigioase scene din întreaga lume.

Născut în Vilnius, Lituania, familia sa a emigrat în Israel când avea un an. Acolo și-a început studiile muzicale, și la vârsta de 7 ani a susținut primele sale concerte la Tel-Aviv.

El a primit în repetate rânduri burse de la Fundația Culturală America-Israel, care i-au permis să studieze cu Emanuel Krasovsky și mentorul său în muzica de cameră, Chaim Taub. Mai târziu, cu ocazia unei burse complete de la Conservatorul New England din Boston, a fost ales să studieze cu Leonard Shure.

Încă din primii ani, pasiunea lui Itamar Golan a fost muzica de cameră, dar a cântat și ca solist cu unele dintre orchestrele majore, inclusiv Filarmonica din Israel și Filarmonica din Berlin sub conducerea lui Zubin Mehta, Filarmonica Regală sub conducerea lui Daniele Gatti, Orchestra Philharmonica della Scala, Filarmonica din Viena sub conducerea lui Riccardo Muti și Orchestra Philarmonia sub conducerea lui Lorin Maazel.

De-a lungul anilor, a colaborat cu Vadim Repin, Maxim Vengerov, Julian Rachlin, Mischa Maisky, Shlomo Mintz, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Kyung Wha Chung, Sharon Kam, Janine Jansen, Martin Frost și Torleif Thedeen, printre mulți alții. Participă regulat la numeroase festivaluri muzicale internaționale de prestigiu, precum Salzburg, Verbier, Lucerna, Tanglewood, Ravinia, și a realizat numeroase înregistrări pentru case de discuri importante, precum Deutsche Grammophon, Warner Classics, Decca, Teldec, EMI și Sony Classical.

În 1991, Itamar Golan a fost nominalizat să predea la facultatea Școlii de Muzică din Manhattan, devenind unul dintre cei mai tineri profesori ai ei. Din 1994, predă muzică de cameră la Conservatorul din Paris. Itamar locuiește la Paris, unde este implicat în numeroase și variate proiecte artistice.