For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jisoo Kim | George Enescu Festival

COREEA DE SUD

Jisoo Kim s-a născut în 2002 la Seul, Coreea de Sud. A început să cânte la violoncel la vârsta de 8 ani. A studiat la școala Yewon și la Seoul Arts High School, apoi s-a mutat în Germania. În prezent studiază în Germania la Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar, sub indrumarea profesorului Wolfgang Emanuel Schmidt.

Recent a primit un premiu special la Unisa International Music Competition 2022 în Pretoria și este castigatoarea premiului I și câștigător la sectiunea coarde la Concursul International organizat pentru  „Concertul de Anul Nou de la Viena”. Este de asemenea câștigătoarea Concursului Internațional de muzică din Franța. De asemenea, a câștigat Premiul I la „Concursul Asociației de Muzică din Coreea”, Marele Premi la „Concursul de muzică pentru orchestre de cameră Seul”, Marele Premiu la „Concursul Ansamblu de Violoncel Seul” și multe alte competiții muzicale din Coreea.

A susținut primul recital solo la Kumho Art Hall din Seul la vârsta de 14 ani. A concertat cu Seoul Chamber Orchestra, New England Conservatory Encemble, Ansamblul de violoncel Seul din Coreea și cu Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, din Germania.

A participat la „Festivalul de Violoncel Rutescheim” de Wolfgang Emanuel Schmidt în 2018 și a cântat la concertul final. A participat la cursuri de măiestrie cu David Geringas, Jens Peter Maintz, Troels Svane, Roland Pidux, Clive Greensmith și mulți alți violonceliști.În prezent, este bursieră la Academia de Muzică Liechtenstein din 2021.

PROGRAM:

Etapă online
Popper Studiul op. 73 nr. 33
Bach Suita nr. 6 în re major pentru violoncel solo BWV 1012
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Adagio și Allegro în la bemol major pentru violoncel și pian op. 70
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Hindemith Sonata pentru violoncel solo op. 25 nr. 3

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Prokofiev Sonata în do major pentru violoncel și pian op. 119
Popper Spinning Song op. 55

Finală
Șostakovici Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107