For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jochen Schmeckenbecher | George Enescu Festival

Jochen Schmeckenbecher

Baritonul de origine germană Jochen Schmeckenbecher a crescut la Hockenheim și a studiat sub îndrumarea lui Kurt Moll la Mucikhockschule Koln. Membru al ansamblurilor Theatre Hagen și Komische Oper Berlin, în prezent este invitat frecvent să concerteze pe mari scene de concert și operă.

S-a axat în mare parte pe repertorii germane, interpretând roluri precum Amfortas și Klingsor în Parsifal, Kurwenal în Tristan și Isolda, Musiklehrer în Ariadne auf Naxos, Faninal din Rosenkavalier, Orest în Elektra, Peter din Hansel și Gretel, Pizzaro din Fidelio, rolul principal în Wozzec și rolul Dr. Schon din opera Lulu.

În rolul lui Alberich din Inelul Nibelungilor s-a bucurat de succes în repetate rânduri, la Staatsoper Berlin, Viena și Hamburg, dar și la operele din Frankfurt, Leipzig, la opera Deutchen Oper am Rhein, la Barcelona, la Festivalul Tanglewood, apoi alături de Philarmonie Berlin, la Bastille și la Maison de la Radio Paris, multe înregistrări alea acestui rol de succes fiind disponibile pe CD și DVD.

De la debutul său la Wiener Staatsoper în rolul Musiklehrer din opera Ariadne auf Naxos din anul 2010, este invitat regulat să cânte pe această scenă. Printre rolurile interpretate aici se enumeră Alberich, Amfortas și Klingsor, Kurwenal, Faninal și Frank în Feldermaus, Sprecher în Flautul Fermecat și Muckilecher.

Alte proiecte l-au condus către apariții scenice la Staatsoper Dresden, Munich, Stuttgart, Opera National de Paris, Royal Opera House Covent Garden, la Met New York, a Scala din Milano, Teatro Real Madrid, Theatre an der Wien, Volksoper Wien, dar și la alte companii de operă din Essen, Lyon, Turin, San Francisco, Dallas și Philadelphia.

Viitoare proiecte includ producții la Wienier Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper Munich,Opera National de Paris, Theatre Basel, dar și la Festivalurile George Enescu și Tanglewood.