For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Joël Geniet | George Enescu Festival

FRANȚA

Câștigătorul premiului I al Concursului Internațional Jeunesses Musicales Belgrad 2022, Joël Geniet, in varsta de 19 ani, născut în decembrie 2002 la Montpellier, Franța, se remarcase deja cu un premiu I la concursurile Vatelot-Rampal 2018 și Flame 2016.

În prezent, își finalizează diploma de licență la clasa lui Antonio Meneses la Hochschule der Künste Bern. Anterior, a studiat la Conservatorul din Montpellier la clasa Cyrille Tricoire unde a primit Diplomele de final de ciclu de specialitate în Teoria Muzicii, iar apoi la Violoncel și Muzică de Cameră cu cele mai înalte note și distincții. A primit instruire de la Frans Helmerson, Philippe Muller, Antonio Meneses, Marc Coppey, Claudio Bohórquez, Clemens Hagen și Xavier Gagnepain în academii precum Accademia Musicale Chigiana, Lac Léman Music Masterclasses, Tibor Varga Music Academy, Cello Akademie Rutesheim, Saline Royale Academy, Verão Clássico, Academia Internațională de Muzică Prades și Musicalp.

La vârsta de 11 ani, Joël a cântat în concert cu fratele său Rémi Geniet și în anul următor ca solist cu orchestră. Apoi a fost invitat la o emisiune radio a Festivalului Radio France și a participat la concerte cu Orchestra Națională a Operei din Montpellier în stagiunile 2017 și 2018. De atunci, a susținut mai multe concerte în duo cu pianiștii Samuel Bismut și Rémi Geniet și a cântat și cu Cvartetul de coarde Michelangelo. Recent, a cântat ca solist cu Orchestra Simfonică Radio Television din Serbia sub conducerea lui Bojan Suđić și este invitat să cânte în decembrie 2022 la Sala Smetana din Praga cu Orchestra Filarmonicii Cehe de Nord.

Susținut în 2018 de Fundația Talents & Violoncelles, Joël cântă acum la un violoncel realizat de Ersen Aycan, producător de viori din Freiburg.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 6
Bach Suita nr. 5 în do minor pentru violoncel solo BWV 1011
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Fantasiestücke op. 73 (două piese la alegere)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Kodály Sonata în si minor pentru violoncel solo op. 8 (partea I)

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Popper Elfentanz op. 39

Finală
Prokofiev Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 125