For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Julian Rachlin | George Enescu Festival

Violonistul, violistul și dirijorul Julian Rachlin este unul dintre cei mai interesanți și respectați muzicieni ai timpului nostru. În primii treizeci de ani de carieră, el a cântat ca solist cu cei mai importanți dirijori și orchestre din lume. Domnul Rachlin este dirijorul principal invitat al Orchestrei Royal Northern Sinfonia, Orchestrei Filarmonice din Turcia și Orchestra Simfonică Kristiansand. De asemenea, coordonează „Festivalul Julian Rachlin & Friends” din Palma de Mallorca.

Repere din sezonul 2018/19 ale domnului Rachlin includ spectacole cu Filarmonica din Sankt Petersburg și Mariss Jansons, Orchestra Simfonică din Montreal și Christoph Eschenbach, Orchestra Simfonică din Boston și Juanjo Mena, Orchestra Simfonică din Pittsburgh și Manfred Honeck, precum și Orchestra Simfonică KBS și Myung-Whun Chung. Alături de solista Sarah McElravy și Royal Northern Sinfonia, va interpreta premiera în Marea Britanie a Concertului dublu pentru vioară și violă al lui Penderecki, care îi este dedicat. În plus, domnul Rachlin va dirija, printre altele, Orchestra Simfonică din Viena, Orchestra Berlin Konzerthaus, Filarmonica din Napoli, Filarmonica din Moscova, Orchestra Simfonică din Sankt Petersburg, Filarmonica din Essen, Filarmonica din Strasbourg, Filarmonica din Slovenia, Filarmonica din Zagreb și Orchestra Simfonică Trondheim.

Cele mai importante momente recente ale lui Julian Rachlin includ o rezidență la Festivalul Primăverii de la Praga și propriul ciclu la Viena Musikverein. De asemenea, a cântat cu Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg și Yuri Temirkanov, Filarmonica della Scala și Riccardo Chailly, Filarmonica din München și Zubin Mehta, Orchestra Philharmonia și Jakub Hrůša, Orchestra del Maggio Musicale și Vladimir Ashkenazy, precum și Orchestra Simfonică din Viena și Lahav Shani. În calitate de dirijor, a făcut turnee în Europa cu Orchestra de Cameră Engleză și a concertat cu Royal Northern Sinfonia în America de Sud și Japonia. În plus, a dirijat Orchestra Simfonică Academică de Stat din Rusia, Filarmonica Națională Ungară, Orchestra Filarmonică Regală din Liverpool, Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestra Simfonică Națională din Taiwan, Orchestra Filarmonică din Praga și a debutat în SUA la Festivalul de Muzică Grand Teton.

În categoria recital și muzică de cameră, domnul Rachlin cântă în mod regulat cu Itamar Golan, Denis Kozhukhin, Denis Matsuev, Mischa Maisky, Sarah McElravy, Vilde Frang și Janine Jansen.

Născut în Lituania, domnul Rachlin a imigrat la Viena în 1978. A studiat vioara cu Boris Kuschnir la Conservatorul din Viena și cu Pinchas Zukerman. După ce a câștigat Premiul „Tânăr muzician al anului” la Concursul Eurovision în 1988, a devenit cel mai tânăr solist care a cântat vreodată cu Filarmonica din Viena, debutând sub bagheta lui Riccardo Muti. La recomandarea lui Mariss Jansons, domnul Rachlin a studiat dirijatul cu Sophie Rachlin. Din septembrie 1999, face parte din echipa facultății de vioară a Universității de Muzică și Arte din Viena. Înregistrările sale pentru Sony Classical, Warner Classics și Deutsche Grammophon au fost întâmpinate cu mari aprecieri. Domnul Rachlin, ambasador al bunăvoinței la UNICEF, se angajează să promoveze educația și să lucreze în scopuri caritabile.

Julian Rachlin interpretează pe vioara Stradivari „ex Liebig” din 1704 și pe o violă a lui Lorenzo Storioni din 1785, împrumutată lui prin amabilitatea Dkfm. Angelika Prokopp Privatstiftung. Corzile instrumentelor sunt sponsorizate cu amabilitate de Thomastik-Infeld.