For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Karlo Margetić | George Enescu Festival

Karlo Margetić (n. 1987, Sarajevo) a absolvit cursuri de compoziție și clarinet la Universitatea de Muzică din Noua Zeelandă. A fost răsplătit cu numeroase distincții, între care Premiul SOUNZ Contemporary 2013 (pentru lucrarea Lightbox) și NZSO / Todd Young Composer Award (2006). În 2013, Karlo a fost bursier al Atelierului de Compoziție Intimacy of Creativity, la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong.

A primit comenzi de la soliști și ansambluri numeroase, precum NZTrio, New Zealand String Quartet, STROMA, Michael Houstoun, Claire Edwardes, Concursul Internațional de Vioară Michael Hill, Orchestra Auckland Philharmonia, Orchestra de Cameră din Auckland și Orchestra de Tineret din Wellington. A fost compozitor în rezidență al Orchestrei Auckland Philharmonia în 2016 și 2017, la Orchestra Wellington în 2014, Orchestra de Tineret NZSO în 2007 și a fost Tânăr Compozitor în rezidență al Orchestrei Auckland Philharmonia în 2007 și 2008.