For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Khatia Buniatishvili | George Enescu Festival

Khatia Buniatishvili

Născută în 1987 în Georgia, Khatia Buniatishvili descoperă pianul la o vârstă fragedă (3 ani). Ea susține primul său concert cu Orchestra de Cameră din Tbilisi la 6 ani și apare la nivel internațional la 10. Khatia a studiat la Tbilisi cu Tengiz Amiredjibi și la Viena cu Oleg Maisenberg.

A debutat în SUA la Carnegie Hall în 2008. De atunci, a cântat la Hollywood Bowl, festivalul iTunes, BBC Proms, festivalul Salzburg, festivalul Verbier, festivalul Menuhin Gstaad, festivalul La Roque d’Anthéron, Klavier-Festival Ruhr, «Progetto Martha Argerich», la marile săli: Carnegie Hall din New York, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Royal Festival Hall din Londra, Musikverein și Konzerthaus din Viena, Concertgebouw din Amsterdam, Philharmonie din Berlin, Philharmonie și Théâtre des Champs-Élysées din Paris, La Scala din Milano, Teatro La Fenice din Veneția, Palau de la Música Catalana din Barcelona, Victoria Hall din Geneva, Tonhalle din Zurich, Rudolfinum din Praga, Grand Theatre din Shanghai, NCPA din Beijing, NCPA din Mumbai, Suntory Hall din Tokyo, Esplanade Theatre din Singapore etc.

Printre partenerii muzicali ai lui Khatia se numără dirijori de renume mondial precum Maestro Zubin Mehta sau Placido Domingo, Kent Nagano, Neeme Järvi, Paavo Järvi, Mikhail Pletnev, Vladimir Ashkenazy, Semyon Bychkov, Jaap Van Zweden, Gustavo Dudamel, Myung-Whun Chung, Yannick Nézet -Séguin, Philippe Jordan etc. și orchestre celebre: Filarmonica din Israel, Filarmonica din Los Angeles, Orchestrele Simfonice din San Francisco și Seattle, Orchestra din Philadelphia, Orchestra Simfonică din Toronto, Orchestra de Stat din São Paulo, Filarmonica din China, Orchestra Simfonică NHK, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra din Paris, Orchestra Națională a Franței, Filarmonica della Scala, Orchestra Simfonică din Viena, Filarmonicile din Rotterdam și Munchen etc.

În ultimele sezoane, Khatia s-a implicat în diverse proiecte: 70 de ani de la formarea Națiunilor Unite – Concert de caritate pentru refugiați sirieni, Concert de caritate la Kiev pentru răniți în zona ATO, concertul „către Rusia cu dragoste” împotriva încălcărilor drepturilor omului în Rusia, a participat în conferința DLDWomen. Khatia a colaborat cu grupul rock COLDPLAY pentru ultimul lor album „A Head Full Of Dreams”.

Discografia ei include Albumul Liszt din 2011, Albumul Chopin din 2012, «Motherland» din 2014, «Kaleidoscope» în 2016 (SONY Classical), precum și «Piano Trios» cu Gidon Kremer și Giedrė Dirvanauskaitė 2011 (ECM) și Sonate pentru vioară și pian cu Renaud Capuçon 2014 (Erato), Concertele nr. 2 și 3 de Rachamninov cu Filarmonica Cehă și Paavo Järvi (Sony Classical) și în 2019 un recital „Schubert” (Sony Classical).

Khatia a câștigat de două ori premiul ECHO Klassik în 2012 și 2016 pentru albumul ei Liszt și pentru «Kaleidoscope».