For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Krzysztof Wegrzyn | George Enescu Festival

Krzysztof Wegrzyn, fondatorul și directorul artistic al Concursului Internațional de Vioară Joseph Joachim din Hanovra, s-a născut la Gdańsk, Polonia. A studiat la Varșovia, Freiburg și Londra. Personalitatea sa muzicală a fost puternic influențată de Wolfgang Marschner, Yfrah Neaman și Dorothy DeLay.

Wegrzyn a fost câștigătorul concursurilor Karol Szymanowski și Rodolfo Lipizer și laureat al mai multor concursuri internaționale renumite (Spohr, Montréal).

Alături de activitatea concertistică ce l-a dus în toată lumea, a realizat numeroase înregistrări pentru radio, televiziune și discuri. Repertoriul său vast cuprinde, între altele, lucrări de Lutosławski, Ligeti, Nono, Schnittke, Pärt și Penderecki. Krzysztof Wegrzyn a fost, timp de mai mulți ani, concertmaestrul Operei de Stat și al Orchestrei Filarmonice din Hanovra, iar din 1993, a fost profesor la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra. Mulți dintre studenții săi au câștigat premii la marile concursuri internaționale ași au devenit membri ai unor orchestre europene renumite.

Krzysztof Wegrzyn susține cursuri de măiestrie în toată lumea, inclusiv la Holland Music Sessions și la Conservatoarele din Geneva, Lausanne, Madrid, Florența, New York, Beijing, Auckland, Seul, Shanghai și Tokyo. A făcut parte din numeroase jurii ale unor concursuri internaționale precum Ceaikovski, Kreisler, Paganini, ARD, Singapore și Sendai. Este pasionat de muzica de cameră și a fondat Ansamblul Il Gioco col Suono.

În 2004, i-a fost decernat Premiul Statului pentru Muzică și în 2018 a primit Crucea de Merit.

Krzysztof Wegrzyn cântă la o vioară venețiană Domenico Montagnana.