For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lawrence Foster | George Enescu Festival

Lawrence Foster a sărbătorit împlinirea a șapte ani de când ocupă funcția de Director Muzical la Opera de Marseille în stagiunea 2019/20, și un an de când este Director Artistic și Chief Conductor al National Polish Radio Symphony Orchestra. Cunoscut pentru pentru performanțele sale scenice îmbucurătoare și expresive al unei palete largi de stiluri muzicale, se bucură de o carieră de succes care traversează continente (Statele Unite, Europa și Asia).

Un mare expert al muzicii lui Enescu, interpretările sale sunt renumite pentru rigurozitatea respectării textului extrem de pretențios: ,,Lawrence Foster pare că a fost adus pe lume pentru a dirija muzica lui Enescu. Este clar că este un adevărat discipol și adevărat înțelegător al muzicii enesciene, cu toate nuanțele tehnice și toate traseele expresive” – The Telegraph.

Va concerta alături de National Polish Radio Symphony la prestigiosul Festival Enescu, programul fiind compus din lucrări de Adrian Pop, Chopin și Lutoslawski. În stagiunea curentă va dirija integrala simfoniilor de Schumann, concertele de pian de Liszt, Romeo și Julieta de Berlioz și L’heur espagnole de Ravel. Va lua parte la aniversarea de 250 de ani de muzică beethoveniană, dirijând Simfoniile 3 și 9. Va dirija de asemenea repertorii cu muzică de Vivaldi, Mozart, Mendelssohn și Ceaikovski și Enescu și Bartok. Va dirija Deutsches Symphony-Orchester Berlin la Gala Aniversară de 60 de ani a Debüt im Deutschlandfunk Kultur și Luzerner Sinfonieorchester la Festivalul Saint-Saëns, integrala concertelor de pian ale compozitorului.

Stagiunea concertelor cu muzică de operă se va deschide cu Flautul Fermecat la Opera de Marseille. Se va întoarce ca invitat la Oper Frankfurt pentru Peter Grimes de Britten, la Opera de Monte-Carlo pentru Street Scene de Kurt Weill. A dirijat mari orchestre ale lumii, incluzând Troilus și Cressidala la Royal Opera House Covent Garden (înregistrată pentru EMI), prima audiție a Operei Lulu de Berg la Houston Opera, Oedipe de Enescu la Deutsche Oper (înregistrată de asemenea pentru EMI), dar și deschiderea noii Los Angeles Opera alături de Placido Domingo și Sherrill Milnes, cu opera Otello de Verdi.

După un parcurs de 10 ani de succes  în calitate de Director artistic și Prim Dirijor al Gulbenkian Orchestra, acum servește ca Dirijor laureat al acesteia. A suștinut numeroase turnee alături de această orchestră,iar discografia pe care au realizat-o împreună include un număr de lucrări realizate pentru Pentatone precum înregistrări ovaționate ale Operei Othello de Verdi și lucrări pentru vioară de Bruch, Chausson, Korngold, alături de Arrabella Steinbacher. A fost de asemenea Director pentru mai multe orchestre, precum Orqestra Simfonica de Barcelona, Orchestre Philarmonique de Monte Carlo, Houston Symphony, Orchestra de Chamber de Laussanne, Orchestre et Opera National de Montpellier și Aspen FestivalMusic School.

A colaborat cu numeroase orchestre, printre care Konzerthausorchester Berlin, Orchestra Philarmonique de Radio France, Copenhagen Phil, Helsinki Philarmonic Orchestra și Filarmonica Toscanini of Parma, pe lângă multe altele.

Pe lângă înregistrările alături de Gulbenkian Orchestra, a primit numeroase solicitări din partea Pentatone pentru realizarea simfoniilor de Schubert alături de Copenhagen Philarmonic, Zigeunerbaron de Strauss, Die Fledermaus cu NDR Radiophilarmonic și Dublele Concerte de Martinu.

Născut în Los Angeles din părinți români, Foster a servit ca Director Artistic pentru Festivalul George Enescu din anul 1998 până în 2001.  În anul 2003 a fost decorat de Președintele României pentru serviciile aduse pentru muzica românească.