For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lera Auerbach | George Enescu Festival

Lera Auerbach

Compozitoarea, dirijoarea și pianista de concert ruso-americană Lera Auerbach este una dintre cele mai căutate și captivante voci creative de la ora actuală. Stilul inteligent și emoțional al lui Auerbach a conectat-o la publicuri din toată lumea. A fost prezentă pe cele mai apreciate scene ale lumii, dintre care amintim New York Lincoln Center, Kennedy Center din Washington DC., Teatrul Stanislavski din Moscova, Teatrul de Stat din Hamburg, Semperoper din Dresda și Musikverein Viena, printre multe altele. A colaborat cu mulți dintre marii artiști în viață, inclusiv coregrafii John Neumeier, Aszure Barton, Goyo Montero, Reginaldo Oliveira, Terence Kohler, Sol León, Paul Lightfoot și Tim Plegge; violoniștii Gidon Kremer, Leonidas Kavakos, Daniel Hope, Hilary Hahn, Vadim Gluzman, Vadim Repin, Julian Rachlin, Nadja Salerno-Sonnenberg și Dmitry Sitkovetsky; violista Kim Kashkashian; violonceliștii Alisa Weilerstein, Gautier Capuçon, Alban Gerhardt, David Finckel, Joshua Roman, Clive Greensmith, David Geringas, Ani Aznavoorian și Narek Hakhnazaryan; precum și ansambluri camerale dintre care amintim cvartetele de coarde Artemis, Borromeo, Tokyo și Ying și Chamber Music Society of Lincoln Center, dar și cu dirijorii Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, Andris Nelsons, Vladimir Jurowski, Vladimir Fedoseyev, Alan Gilbert, Neeme Järvi, Vladimir Spivakov, Osmo Vänskä, Andrey Boreyko și mulți alții.

Auerbach este la fel de prolifică și în literatură și artele vizuale, și încorporează aceste forme în procesul ei creativ profesional, exprimând ideile vizual, în cuvinte și prin muzică în același timp. A publicat trei volume de poezie în limba rusă și o primă carte în limba engleză, „Excess of Being”. Arta sa vizuală este expusă deseori în galerii din lumea întreagă.

Auerbach a crescut în orașul rus Celeabinsk, la granița cu Siberia. A absolvit studiile de licență și de masterat la Școala Juilliard și are o diplomă postuniversitară de pian de la Universitatea din Hanovra. Lucrările sale sunt publicate exclusiv de Internationale Musikverlage Hans Sikorski. Înregistrările sale sunt disponibile la Deutsche Grammophon, Nonesuch, BIS, Cedille și alte case de discuri.