For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Les Dissonances | George Enescu Festival
LES DISSONANCES © BENOIT LINERO|les dissonances

Ansamblul Les Dissonances a fost înființat în 2004, la inițiativa lui David Grimal de a crea un colectiv artistic.

Deși poate părea confuză asocierea cuvântului disonanță cu un ansamblu muzical, principiul Les Dissonances este solidaritatea între lumi separate-asta îi conferă originalitate. Ansamblul creează o legătură între interpreții cu activitate în diverse domenii ale muzicii (compoziție, spectacole solo, muzică orchestrală, muzică de cameră) și include nu numai muzicieni din cele mai de renume orchestre franceze și internaționale, dar și tineri artiști talentați, care tocmai ce-și încep carierele.

Ansamblul Les Dissonances interpretează lucrări simfonice și de cameră bince-cunoscute (Strauss, Bach, Schubert sau Beethoven), dar și compoziții noi ale autorilor contemporani (precum Thierry Eschaich, Brice Pauset sau Marc-André Dalbavie).

Ansamblul variază în mărime în funcție de necesitățile repertoriului și interpretează fără un dirijor. De asemenea, are o libertate neîngrădită în alegerea repertoriului. Această autonomie permite muzicienilor să își atingă cel mai important obiectiv, acela de a întâmpina orice public nou, care a avut tendința de a fi intimidat de muzica “clasică”, și de a pune într-o lumină nouă repertoriul asumat.

A împărtăși audienței muzica este echivalentul acordării importanței compozitorilor contemporani și ai trecutului. David Grimal și Les Dissonances invită publicul să ia parte la aventura muzicală de excepție și să reafirme universalitatea muzicii

Les Dissonances este subvenționat de Ministerul Francez al Culturii și Comunicării.