For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Li Chentao  | George Enescu Festival

CHINA

Li Chentao s-a născut la Dongguan și are 16 ani. A fost inspirat de tatăl său să învețe pianul încă de la vârsta de patru ani și jumătate. De la 8 ani, a studiat pianul cu profesorul Xian Jinsong de la Conservatorul de Muzică din Xinghai. De asemenea, a studiat pianul cu profesorii Zhou Xia și Li Song. În 2017, a fost admis la secția pian a Conservatorului de Muzică Xinghai cu cea mai mare notă. Îndrumat de profesorul Xian Jinsong, a fost selectat drept candidat pentru „Programul de formare pentru muzicieni excelenți” al Conservatorului de muzică Xinghai.

A participat la concursuri importante de pian, la cursuri de măiestrie și a obținut premii precum: Premiul I la grupa de copii în cea de-a 5-a finală națională a Concursului Național de Pian pentru Tineret Cadenza Cup; Premiul I la Concursul Național Shenzhen Open în iulie 2017; Premiul I în grupa de tineri profesioniști la finala națională a primului Concurs Internațional de Pian de la Changsha; Premiul I la Huanglong Music Season International Piano Art Week în 2017; Premiul I la ediția a VI-a a Concursului Național de Pian pentru Tineret Golden Sunflower în 2018; Premiul I la ediția a III-a a Concursului Național de Pian pentru Tineret Yanzi Cup.

La vârsta de 13 ani, a susținut un recital de pian solo la Shanghai Poly Grand Theatre și a organizat o serie de evenimente intitulate Talking to ‘Tao’— Li Chentao Salon Concert în mai multe locuri din țară. La vârsta de 14 ani, a susținut recitaluri solo la Sala Steinway din Guangzhou, Dongguan Yulan Grand Theatre, în localitățile Guilin, Nanning, Beihai, Changsha etc.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în re major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Chopin Studiul op. 10 nr. 2
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Brahms Variațiuni pe o temă de Paganini op. 35, Caietul I

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Haydn Sonata în mi bemol major Hob. XVI/49 (partea I)
Rahmaninov Preludiile op. 23 nr. 5-6
Ceaikovski Dumka op. 59
Mendelssohn Fantezia op. 28

Finală
Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23