For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser LUCA QUINTAVALLE | George Enescu Festival

LUCA QUINTAVALLE s-a născut în 1983 la Como, Italia, a studiat pianul cu Ernesto Esposito și a obținut diploma de master în clavecin „summa cum laude” la Conservatorul din Como unde era student al lui Giovanni Togni, Stefano Molardi și Paolo Beschi. În calitate de bursier DAAD, i s-a acordat o  distincție în urma studiilor sale cu Christian Rieger la Universitatea de Arte Folkwang din Essen. A urmat cursuri cu Kristian Bezuidenhout, Jesper Christensen, Andrea Marcon, Stefano Demicheli, Christophe Rousset, Andreas Staier și Alexei Lubimov. A câștigat primul premiu la „G. Gambi” basso continuo în 2007 la Pesaro. În prezent studiază pianul modern cu László Gyimesi și dirijează împreună  cu Yoichi Sugiyama și Christoph Altstädt (Masterclass bei Julien Salemkour și Giancarlo Andretta).

Începând cu februarie 2017 susține reprezentații în mod regulat („La Cenerentola” de Rossini și Vivaldi-Tour 2017 și 2018, precum și „l’Italiana in Algeri” de Rossini la Salzburger Festspielen 2018; Ariodante de Händel in 2019 și Farinelli-Tour 2019-2020) împreună cu Cecilia Bartoli și Les Musiciens du Prince, primind numeroase aprecieri din partea criticilor („Mențiune specială pentru clavecinistul Luca Quintavalle care s-a jucat minunat cu textele récit-urilor făcându-le extrem de vioaie” www.bachtrack.com).

Luca Quintavalle a colaborat și ca solist cu orchestre precum Concerto Köln, Les Talens Lyriques, Ansamblul Balthasar Neumann, Cappella Gabetta, Ansamblul Matheus, Academia Montis Regalis, Il Canto d’Orfeo, Harmonie Universelle, Divino Sospiro, Il Pomo d’Oro, Capella Augustina, La Folia Barockorchester, Kölner Kammerorchester, Orchestre de la Suisse Romande, Gürzenich Orchestre, WDR Sinfonieorchester Köln, Düsseldorfer Symphoniker, Hamburger Symphoniker und Philharmonisches Staatsorchesters Hamburg. A susținut reprezentații în unele dintre cele mai importante săli de concert din Germania (Tonhalle Düsseldorf, Festspielhaus Baden-Baden, Herkulessaal și Prinzregententheater München, Elbphilharmonie și Laeiszhalle Hamburg, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie …..) precum și în Israel, Istanbul, Franța (Alcina de Händel la Opéra Garnier-Paris sub bagheta lui Christophe Rousset), Japonia, SUA și Rusia. A fost asistent al lui Alessandro de Marchi la Opera din Köln în Rinaldo de Händel (www.Opernnetz.de. „Un contrast minunat: un interpret de clavecin uluitor! ”)

A realizat înregistrări pentru casele de discuri Sony-Deutsche Harmonia Mundi, Deutsche Grammophon, Capriccio, Onyx, Erato, Hyperion, Hänssler Classics, Pan Classics și TYXart.

Albumele de muzică de cameră împreună cu ansamblurile sale „G.A.P.”, „Nel Dolce”, cu interpreta Raffaella Milanesi, iar flautistul Daniel Rothert ao avut întotdeauna recenzii de succes (5 de Diapason; „Acesta este un album superb, de fapt, unul dintre cele mai bune albume cu muzică barocă de vioară pe care l-am auzit de ceva timp” MusicWeb International; „O recomandare călduroasă” Fanfare). Prima  înregistrare solo cu partituri de clavecin de Jean-Baptiste Barrière Bernard de Bury pentru casa de discuri Brilliant Classics a fost aleasă ca „Înregistrarea lunii” de MusicWeb International și a primit recenzii pozitive („O interpretare excelentă din partea lui Luca Quintavalle; o audiție plăcută, care poate să fie recomandată fără rezerve” Early Music-Oxford Journal; „Nu mă aștept ca această înregistrare să fie depășită” American Record Guide) Mai multe posturi radio (Radio 3-Rai; Radio Classica, WDR3, SR2, hr2, Bayerische Rundfunk, Deutschlandfunk ……) l-au intervievat, i-au difuzat înregistrările și concertele. A interpretat de asemenea lucrări ale mai multor compozitori ai secolelor XX și XXI (De Falla, Ligeti, Halffter, Ohana, Pärt, Dutilleux, Martinu, Schnittke, Martin, Parra) cu ansambluri precum Ensemble Resonanz, Ensemble Musikfabrik și Kölner Kammersolisten (ansamblu format din principalii interpreți ai Gürzenich Orchestre și WDR Sinfonieorchester). A susținut cursuri de masterat la Universitatea de Stat din pentru Artă și Cultură din Moscova, în St. Petersburg și la Robert Schumann Hochschule din Düsseldorf. A fost lector la Hochschule für Musik und Tanz Köln și este în prezent lector la Universitatea de Arte Folkwang din Essen.